Румънски съд отхвърли днес иск за освобождаване под гаранция на

...
Румънски съд отхвърли днес иск за освобождаване под гаранция на
Коментари Харесай

Скандалният инфлуенсър Андрю Тейт остава в затвора

Румънски съд отхвърли през днешния ден иск за освобождение под гаранция на спорния инфлуенсър и някогашен професионален кикбоксьор Андрю Тейт, който е арестуван по съмнение в проведена престъпност и трафик на хора, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тейт, 36-годишен британско-американски жител, който има 5,3 милиона почитатели в Туитър, беше задържан в края на декември в румънската столица Букурещ, дружно с брат си Тристан и две дами, гражданки на Румъния. Срещу никой от тях не е повдигнато публично обвиняване към този момент.

„ След чуване в Трибунала на Букурещ през днешния ден сутринта, арбитър е отхвърлил желае на Тейт за освобождение под гаранция “, сподели представителят на румънската Дирекция за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ) Рамона Бола.

Не е известно какви са изискванията за освобождение под гаранция, които са предложили юристите на Тейт.

В Румъния рядко се случва обвинени в прелиминарен арест за тежки закононарушения да изискат освобождение под гаранция. Този вид искове са по-чести при други правосъдни условия, като домакински арест или географски ограничавания.

Решението на съда идва откакто братята Тейт изгубиха предишния месец обжалване против трето удължение на ареста със период от 30 дни.

Съдебен документ от януари изяснява предходното удължение на ареста с това, че " опцията те да избегнат следствието не може да бъде пренебрегната “ и че братята Тейт биха могли да „ изоставен Румъния и да се открият в страни, които не разрешават екстрадиция “. Обвиняемите ще останат в ареста най-малко до 29 март.

Преди решението на съда през днешния ден, в Туитър профила на Андрю Тейт се появи обява с текст: „ Ако искаш живот, към който хората ще се стремят, би трябвало да се подготвиш да го защитиш “.

Тейт, който живее в Румъния от 2017 година, преди този момент беше блокиран от разнообразни платформи на обществените медии поради изложение на мизогинистични възгледи и тирада на омразата. Той нееднократно е заявявал, че румънските прокурори не разполагат с никакви доказателства и твърди, че делото против него е " политическа " интрига, целяща да му запуши устата.

ДРПОПТ уточни в изказване след арестите през декември, че е идентифицирала шест жертви по делото за трафик на хора, които са били подложени на " актове на физическо принуждение и психическа насила " и са били полово експлоатирани от членове на хипотетичната незаконна група на Тейт.

Според дирекцията жертвите са били примамвани под претекста на сантиментална връзка, а по-късно са били сплашвани, поставяни под наблюдаване и подлагани на други тактики за надзор, до момента в който са били принуждавани да вземат участие в нецензурен дейности за финансова полза на незаконната група.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР