Александър Мумджиев днес подаде до Народното събрание уведомление за едностранно

...
Александър Мумджиев днес подаде до Народното събрание уведомление за едностранно
Коментари Харесай

Арестуваният за непристойни действия инспектор от ИВСС подаде оставка

Александър Мумджиев през днешния ден подаде до Народното събрание съобщение за едностранно преустановяване на трудовото правно отношение с Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС), както и заявление от същата дата до основния контрольор за преустановяване на трудовото му правно отношение.

Това оповестява ИВСС. На съображение подадените документи основният контрольор издал заповед, с която оповестил за прекъснато трудовото правно отношение на Мумджиев с Инспектората, считано от през днешния ден.

С оглед обстоятелството, че Мумджиев работеше при изискванията на изминал мандат, Народното събрание не дължи взимане на категорично решение по подадената оставка. Изявлението му до Народно събрание има осведомителен темперамент.

Припомняме, че Александър Мумджиев бе арестуван в сряда вечерта поради полови подмятания към камериерки в хотел във Враца.

Мумджиев бил във Враца по работа, с цел да ревизира Районната прокуратура в града. Настанил се в хотел и почнал да насочва неприлични оферти на камериерките. По информация от близки до следствието по време на престоя си той е бил в нетрезво положение.

Александър Мумджиев е втори мандат член на Инспектората към Висш съдебен съвет - органът, който главно има за роля да следи и управлява правосъдната система. ИВСС в действителност е парцелиран на политически квоти, по " сделки " - Мумджиев бе предложение на Българска социалистическа партия.

По мотив случая бе формирано досъдебно произвеждане от Районнната прокуратура във Враца.

Последва светкавична реакция от ИВСС и от изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, които предложиха Народното събрание да освободи Мумджиев. След подадена оставка обаче, наподобява, че гласоподаване в Народното събрание няма да е належащо.

Досъдебното произвеждане против инспектора бе формирано по член 325 от Наказателния кодекс, който касае непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото и безчинство.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР