Румънски медии съобщават с изненада за инициатива за присъединяване на

...
Румънски медии съобщават с изненада за инициатива за присъединяване на
Коментари Харесай

Медиите в Букурещ: Българи искат да се присъединят към Румъния!

Румънски медии оповестяват с изненада за самодейност за присъединение на три български области към Румъния.
Много от тях разгласяват информацията, че жителите на три области от Северозападна България, недоволни от корупцията в страната, биха желали да се провежда допитване до жителите с оглед приемане на автономност в границите на България или обединяване с Румъния.
Идеята е показана от Борис Каменов, водач на "сепаратистко " придвижване в областите Видин, Враца и Монтана, пред българската Нова телевизия, оповестяват румънските медии.
"Българи желаят в Румъния! Три области при съседите желаят да станат част от нашата страна ", показва в заглавие вестник "Ромъния либера ", представен от Българска телеграфна агенция. "Изненадващо известие от България. Три области желаят присъединение към Румъния ", написа "Адевърул ".
Информацията е обявена и от телевизия Диджи 24, която я дефинира като "отзвук на битката с корупцията в България ". Телевизия Бе1 дефинира "ситуацията като невиждана ".
Вестник "Евениментул зилей " счита самодейността за "изключително сериозна ". Информационният уебсайт "Щир пе сурсе " (Новини от източници - на бълг. ез.) написа за "неочакван референдум в България ".
Идеята, показана от Борис Каменов, е отразена и от други румънски печатни и електронни медии. Каменов декларирал, че една от аргументите за тази самодейност е корупцията в България.
"Не би трябвало да бъдем съучастници в корупция ", декларирал той и добавил, че жителите на Северозападна България постоянно са се борили за "реална народна власт ". Запитан за повода, заради която трите области от Северозападна България биха желали да станат част от Румъния, Каменов дал отговор без никакво съмнение, че румънската правосъдна система е по-ефективна. "Тяхната правосъдна система е доста по-демократична и реформирана ", декларирал Каменов, представен от румънските медии.
Инициаторът на сепаратисткото придвижване декларирал, че ще показа на Румъния предложение за присъединение, откакто районът получи самостоятелност. Запитан дали трите български области ще станат като Барселона, Каменов дал отговор, че Северозападна България има потребност от "мъж като Пучдемон " - уволненият министър председател на Каталуния и уредник на референдума за самостоятелност на района.
Друг "сепаратист " споделил, че поддържа самодейността, тъй като в този район на България не съществува никаква икономическа интензивност. "Работим в Козлодуй, в Пловдив, в други градове, тук няма нищо ", споделил мъжът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР