Румъния внимателно следи ситуацията в Черно море и евентуалното развитие

...
Румъния внимателно следи ситуацията в Черно море и евентуалното развитие
Коментари Харесай

Румъния внимателно следи ситуацията в Черно море и конфликта към Одеса

Румъния деликатно следи обстановката в Черно море и възможното развиване на военния спор на Руската федерация към Одеса и остава загрижена по отношение на обстоятелството, че Черно море на процедура не е отворено за интернационално придвижване , сподели министърът на националната защита, Василе Динку, във връзка срещата на началниците на европейските военноморски сили, проведена в сряда и четвъртък в Букурещ от румънските военноморски сили, оповестява " Аджерпрес ".

Според известие на Министерството на националната защита, Динку участва на формалното разкриване на срещата, където приветства наличието в Румъния на 25-те началници на военноморските сили от европейски страни, които са НАТО или Членове на Европейски Съюз и представители на управлението на Съюзното морско командване на НАТО и Шести флот на Съединени американски щати са ситуирани в Европа, като последният е със статут на наблюдаващи.

" Всички ние живеем в извънредно тежки времена тук, в Черноморския район , след военната експанзия на Руската федерация против суверенна и самостоятелна страна Украйна ", сподели министърът. Присъствието в Букурещ на ръководителите на военноморските сили в Европа е " от по-голямо значение в подтекста на сраженията в Черно море , като съветските сили са покрай устието на Дунав, на Змийския остров ".

" Румъния следи деликатно тази обстановка , вероятното развиване на спора към Одеса и остава загрижена, че Черно море на процедура не е отворено за интернационално придвижване ", сподели румънският министър на защитата.

Той повтори, че операционализирането на бойната група на НАТО в Румъния се доближава и това, дружно с тези в България, Словакия и Унгария, ще докара до консолидирането на този фланг на Алианса .
 Шарл Мишел означи Деня на Европа в бомбоубежище в Одеса
Шарл Мишел означи Деня на Европа в бомбоубежище в Одеса

Той дойде на изненадваща аудиенция

Динку сподели своята благодарност за ролята на военните флоти в този комплициран геополитически подтекст и сподели, че е уверен, че " присъединяване във военноморски задачи и интервенции на НАТО и Европейския съюз е асъдействало за постигането на оперативна съгласуемост, по този начин нужна сега ".

Войната сред Русия и Украйна разкрива нова поредност от провокации пред световната сигурност с краткосрочни, средносрочни и дълготрайни последствия.

" Преди това би трябвало да останем обединени, да си сътрудничим тясно , изключително от началото на тази нечовешка война , да продължим да упражняваме дружно, изпълнявайки задачи в областите на отговорност и ползи и всъщност да се развиваме дружно ".

" В подтекста на актуалните провокации за сигурността в европейското морско пространство , CHENS способства за консолидирането на единна визия измежду представителите на европейските военноморски сили във връзка с съдействието в региона и улеснява разискването на дефинирането на концепции... на командването и механизъм за надзор, както и развиването на боен разговор на високо равнище и европейското военно съдействие във военноморската област ",.

Румъния ръководи този Европейски конгрес от предходната година и началникът на Генералния щаб на Военноморските сили, контраадмирал Михай Панайт, трансферира в четвъртък управлението на структурата на своя ирландски сътрудник комодор Майкъл Малоун.

Срещата на началниците на Европейските военноморски сили е неофициален и самостоятелен конгрес , формиран от ръководители на военните флоти в държави-членки на Европейски Съюз или НАТО , които имат военноморски сили. Целта на CHENS е да предизвиква непрестанно съдействието сред военните флоти на страните-членки, да проучва проблемите на взаимните ползи и да усъвършенства ситуационната информираност в морската област в страните-членки.
 Змийският остров и борбата за надзор на Черно море
Змийският остров и борбата за надзор на Черно море

Ако Русия окупира острова ще разположи системи с огромен обхват застрашаващи територии на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР