Румъния възнамерява да започне процедури за закупуване на военни подводници

...
Румъния възнамерява да започне процедури за закупуване на военни подводници
Коментари Харесай

Румъния обновява бойния си флот, ще купува подводници

Румъния има намерение да стартира процедури за закупуване на военни подводници през актуалната година, оповестяват локални медии.

Наред с тях, армията на страната желае да закупи и нови минни ловци и да модернизира наличните ракетни кораби.

" Заедно с програмата " Мобилна система за изстрелване на противокорабни ракети ", в кратковременен проект румънските военноморски сили отдават огромно значение на започването на програмата " Подводница против надводни и подводни закани " и придобиването на минни ловци, водолазни кораби, десантни машини и хеликоптери с надводни бойни качества. Докато тези стратегии не бъдат приключени, продължаваме стратегиите за повсеместен ремонт и рационализация на военноморски платформи в употреба, с цел да реализираме своите цели ", се показва в изказване на Военноморски сили.

" Сложната обстановка със сигурността в Черноморския район и уговорките на страната ни към сътрудниците от Европейски Съюз и НАТО изискват уместно адаптиране на националната военноморска политика ", допълват от румънските военноморски сили.

Намерението на Румъния за закупуване на подводници беше обществено оповестено още през 2018 година

Страната има подводница " Делфинул ", която обаче не е в употреба от над 20 години, защото от 1995 година румънската войска не е вложила средства в нея. С дължина от близо 70 метра и 6 метра ширина шест " Делфинул " постъпва на въоръжение в румънската войска през 1985 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР