Румъния въвежда от понеделник комендантски час в цялата страна и

...
Румъния въвежда от понеделник комендантски час в цялата страна и
Коментари Харесай

Полицейски час в Румъния, затварят училищата

Румъния вкарва от понеделник комендантски час в цялата страна и ще затвори всички учебни заведения за месец, откакто инфектираните с COVID-19 се удвоиха единствено в границите на 2 седмици, съобщи Reuters.
В последните 24 часа бяха регистрирани рекордните над 10 000 инфекции, като 1000 пациенти са настанени в интензивни отделения – два пъти повече, в сравнение с преди месец. Коронавирусът погуби над 7600 души и болести 287 000 румънци от началото на пандемията в края на февруари в 20-милионната страна. В лечебни заведения сега са над 12 000 пациенти с COVID-19. Над 1000 от тях са в тежко положение.
От понеделник всички магазини ще затварят в 21:00 часа, хората не би трябвало да напущат домовете си от 23:00 до 5:00 часа сутринта, гласи заповедта на държавното управление. Изключение са случаите, когато румънците излизат за работа, до болница или с цел да се погрижат за болен непосредствен. Излизащите за работа през нощта би трябвало да носят специфична декларация, позволение от работодателя, или служебна карта.
Властите поучават, когато е допустимо, да се работи от у дома както в частния, по този начин и в обществения бранш. Хората се заразяват доста елементарно с COVID-19 на работните си места.
Предпазните маски стават наложителни навън в цялата страна, където на 6 декември би трябвало да се проведат парламентарни избори. Затварят се всички пазари на закрито за селскостопански артикули, а тези навън могат да работят при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР