Рулца от месо на фурна – ястие за празничната трапеза

...
Рулца от месо на фурна – ястие за празничната трапеза
Коментари Харесай

Рулца от месо на фурна и за гарнитура ароматни картофки

Рулца от месо на фурна – ядене за празничната софра

За да го приготвите се нуждаете от следните съставки: каквото и да е месо – 1 кг домати – 2 бр. чушка – 1 бр. чесън – 2 скилидки сол на усет червен пипер – 1 ч.л. горчица – 1 ч.л. провансалски билки на усет заквасена сметана растително масло – 100 мл. За гарнитурата: картофи – 5 бр. сол, розмарин, на усет масло – 60 гр. пармезан – 100 гр.

Приготвяне:
Нарежете месото на части, начукайте го, с цел да можете по-късно да го навиете на руло. Препоръчително е да ги извършите допустимо най-тънки.

Овкусете месото със сол и червен пипер, провансалски билки и подправки по ваш усет, горчица, растително масло и чесън. Разбъркайте добре месото и оставете за 30 минути.

Нарежете доматите и чушките на тънки филийки. Поставете зеленчуците върху месото и навийте на руло.

 Рулца от месо на фурна и за гарнитура ароматни картофки

Намажете тавата с масло и наредете рулата, покрийте формата с фолио. Можете да намажете рулцата със сметана и да настържете сирене, в случай че желаете.

Загрейте фурната на 180 градуса. Обелете картофите и ги нарежете на филийки, подправете със сол, разтопено масло и подправки по ваш усет, можете да добавите розмарин. Настържете пармезана на ренде и го смесете с картофите.

Наредете картофите във форми за печене на мъфини. Поръсете със сирене от горната страна и сложете във фурната с рулата.

Свалете фолиото от рулата и печете и двете ястия за още 30 до 40 минути. Вашите рулца от месо са подготвени за сервиране.

Вижте още: Тахан и мед при меланхолия, тревога и хронична отмалялост

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР