Рулото Стефани е често приготвяно ястие в националната ни кухня.

...
Рулото Стефани е често приготвяно ястие в националната ни кухня.
Коментари Харесай

Три начина да направим Руло Стефани

Рулото Стефани е постоянно приготвяно ядене в националната ни кухня. То е елементарно за осъществяване, не изисква доста време и може да бъде поднесено както в ежедневното ни меню, по този начин и при по-тържествени мотиви. Ето три разновидността по какъв начин да приготвите руло Стефани:

Традиционна рецепта за руло Стефани

Необходими артикули: 1 кг телешка кайма, 1 яйце, 4 филии счукан сухар, 1 глава кромид лук, 50 г настърган кашкавал, 2 сварени моркова, 2 твърдо сварени яйца, 2 кисели краставички, сол, черен пипер, кимион и магданоз на усет.

Начин на подготвяне: Каймата се омесва с яйцето, 3 от филиите сухар, ситно нарязания лук и изброените подправки на усет. Така приготвената примес се оставя да почива към 30 мин до абсорбиране на ароматите. Морковите и краставичките се нарязват на ивички, а яйцата - на четвъртинки.

Върху влажна мокра забрадка се разстила каймата и от нея се оформя с ръце правоъгълник, върху чийто край редите зеленчуците. Всичко се навива на руло и се слага в авансово загрята фурна на 180 градуса в намазнена тавичка. Долива се към 2 пръста вода. След към 50 минути рулото се поръсва с останалата галета и кашкавала и се пече още към 10 минути.

Руло Стефани с яйца, червени чушки и маслини

Необходими артикули: 1 кг телешка кайма, 1 яйце, 1 к. ч. сухар, 1 глава кромид лук, 2 твърдо сварени яйца, 1 огромна сварена алена чушка, 20- 25 огромни черни маслини без костилките, сол, черен пипер и риган на усет.

 Стефани руло

Начин на подготвяне: Каймата се забърква по същия метод като по-горната рецепта, само че с разнообразни подправки. След като престои към 30 минути, се разстила върху влажната забрадка и в единия завършек на образувалия се правоъгълник се подреждат нарязаните на четвъртинки яйца, маслините и нарязаната на линии чушка. Пече се към 1 ч. в авансово загрята на 180 градуса фурна.

Руло Стефани със сос от гъби

Необходими артикули за соса: 250 г гъби, 20 г масло, 2 с. л. брашно, 3 скилидки чесън, 100 мл бяло вино, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Рулото се подготвя по някоя от гореизброените предписания. Сосът се подготвя като гъбите се задушават в маслото и към тях се прибавя разтвореното във виното брашно и нарязаните на ситно скилидки чесън. След като сосът се сгъсти, се прибавят подправките и с по този начин получения сос се залива готовото руло.

Опитайте още Руло Стефани с телешко месо, Вкусно руло Стефани, Руло Стефани с коняк, Лесно руло Стефани, Мини руло Стефани.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР