Рухна масивна тухлена ограда на професионална гимназия в Хасково -

...
Рухна масивна тухлена ограда на професионална гимназия в Хасково -
Коментари Харесай

След многократни сигнали: Рухна ограда на училище в Хасково

Рухна солидна тухлена ограда на професионална гимназия в Хасково - няма потърпевши.

Сигнали, че оградата е рискова са подавани неведнъж от съседите на гимназията по дървообработване и строителство, оповестява NOVA.

Последно преди месец се е водила кореспонденция сред учебното заведение и общината. От гимназията не са сигурни дали оградата е строена дружно с футболните стадиони по план на фондация или е заварена от преди този момент.

„ Оградата най-вероятно си е съществувала, тъй като това е остаряла ограда и е правена като такава. Когато се струпа такова количество пръст, с цел да се построи тази повърхност като стадион и като игрище за футбол, действително видяно би трябвало да има подпорна стена “ счита помощник-директорът на образователното заведение.

Според хората е било въпрос на време да се стигне до случая. Жители на Хасково считат, че работата не е била свършена както би трябвало и няма дренаж и са признателни, че не се е случило нещо по-сериозно като случай

Работници от общинското дружество „ Екопрогрес” стартират почистване на отломките.

На място е открито, че и останалата част от оградата е рискова и по тази причина през днешния ден още 10-тина метра от оградата ще бъдат съборени. Комисия от Община Хасково огледа терена и са безапелационни, че ще обезопасят терена.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР