Роскосмос показа снимки на дупката в товарния кораб Прогрес МС-21,

...
Роскосмос показа снимки на дупката в товарния кораб Прогрес МС-21,
Коментари Харесай

Роскосмос показа причината за инцидента с кораба Прогрес МС-21

Роскосмос сподели фотоси на дупката в товарния транспортен съд " Прогрес МС-21 ", довела да приключване на охладителна течност в системата за топлинен надзор, предадоха ТАСС и Ройтерс.

" Изображение на дупката в радиатора на системата за термичен надзор, направена от Международната галактическа станция (МКС) ", се споделя в текста към фотографията, оповестена през днешния ден в канала на държавната корпорация в Телеграм.

От фрагментите ясно се вижда дупка във външната облицовка на кораба. Тя е към 12 милиметра. Роскосмос сподели и видео от момента на приключването. Виждат се капки от охлаждаща течност в открития космос. Увреден е и термопанелът.

Il video in cui si nota la fuoriuscita della Progress MS-21.
— AstronautiCAST (@AstronautiCAST)
" Планира се провеждането на серия от наземни опити за преструване на вреди, сходни на откритите на галактическия транспортен съд " Прогрес МС-21 ". Това ще помогне да се ревизират всички версии и да се разработят ограничения за противопоставяне на сходни закани при създаването и производството на галактически кораби и транспортни средства ", означават в държавната корпорация.

На 11 февруари изтече охладителна течност от системата за топлинен надзор на галактическия транспортен съд " Прогрес МС-21 ". От съображения за сигурност  той беше изолиран от общия размер на станцията, а екипажът на МКС продължи да работи както нормално. Роскосмос сътвори изключителна комисия, която да откри повода за случая.

Космическият транспортен съд се разкачи от МКС на 18 февруари, а по-късно космонавтите Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин направиха фотоси и видеокадри на външността на " Прогрес МС-21 ", с цел да проучват каква е била повода за повредата. Неизгорелите остатъци от него паднаха в Тихия океан на 19 февруари. 

Товарният галактически транспортен съд " Прогрес МС-21 " дойде на МКС през октомври 2022 година Той достави на МКС повече от 2500 кг товари - гориво, вода,  азот и друго съоръжение и материали, като облекла, храна, пресни артикули.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР