Рон Десантис – губернаторът на Флорида, се оттегли от надпреварата

...
Рон Десантис – губернаторът на Флорида, се оттегли от надпреварата
Коментари Харесай

Рон Десантис се оттегли и разчиства пътя на Тръмп към Белия дом

Рон Десантис – губернаторът на Флорида, се отдръпна от конкуренцията за Белия дом и разгласи поддръжката си за някогашния президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Така Тръмп сигурно става суперфаворит в конкуренцията за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

„ За мен е ясно, че болшинството от гласоподавателите на първичните избори на републиканците желаят да дадат още един късмет на Доналд Тръмп “, съобщи Десантис на видеозапис, оповестен в Екс.

Това става в навечерието на плануваните първоначални избори в щата Ню Хемпшър.

Десантис бе считан за главен противник на Тръмп в конкуренцията. Губернаторът на Флорида залагаше на консервативните си позиции по редица публични въпроси. След това обаче той изостана и изпитваше проблеми с набирането на средства за акцията си.

В изказването си Рон Десантис насочи нападки против Ники Хейли – някогашната посланичка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, която е новият най-сериозен противник на експрезидента за номинацията на републиканците. Според Десантис партията не може да се върне към остарялата републиканска армия от предишното, което по думите му е преопакована форма на притоплен корпоративизъм, който Хейли съставлява.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР