Романското село Камено поле е откъснато от света, научи агенция

...
Романското село Камено поле е откъснато от света, научи агенция
Коментари Харесай

На вниманието на Надя Донкинска: Село в Романско е откъснато от света, хората бедстват /снимки/

Романското село Камено поле е откъснато от света, научи организация BulNews. Всички пътища за влизане и излизане от обитаемото място са блокирани и хората са в снежен капан. 
Камено поле има три входа – за към Бяла Слатина, към Мездра и към Роман. В момента всички те са непроходими. Почистваща техника въобще не е стигала до селото и към този момент повече от две денонощия хората са блокирани. 
В Камено поле живеят над 600 души. Всички те сега бедстват, без да могат да изоставен родното си място, с цел да отидат на работа, няма кой да стигне до тях да им докара самун и други хранителни запаси, нямат и достъп до Спешна помощ. 
През целия ден през вчерашния ден не са имали ток, а когато електрозахранването спряло изгубили обсег и връзка с интернет, което напълно ги откъснало от заобикалящия ги свят. Имали и проблеми с водоподаването. 
Едва късно нощес токът е възобновен. Хора от селото описаха, че техни близки били в боязън часове наред, защото нямали връзка с тях и не знаели дали всичко е наред. Някои не съумели да отидат на работа, нито пък да уведомят работодателите си, че няма да дойдат. 
Ситуацията в селото е по този начин при всеки изобилен снеговалеж, описаха локалните. Въпреки това превантивни ограничения не се взимат и всякога се стига до изключителни обстановки. 
Необходимо е регионалният шеф на Враца Надя Донкинска да стегне кмета Валери Ролански и някой да се притече на помощ на бедстващите, вместо и двамата да абдикират от отговорностите си и да оставят жителите на най-голямото село в общината на произвола. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР