Ролята на президента и служебното правителство е твърде негативна, заявява

...
Ролята на президента и служебното правителство е твърде негативна, заявява
Коментари Харесай

Анастасия Мозер: Борисов направи много, ролята на Радев е вредна

Ролята на президента и служебното държавно управление е прекомерно отрицателна, декларира някогашният основен секретар на Български земеделски народен съюз и народен представител в четири Народното събрание Анастасия Мозер в изявление пред седмичника " Галерия ".

" Радев пробва да върне комунистическия нрав. Надявам се, че това няма да стане. България би трябвало да бъде в Европейския съюз и НАТО, тъй като това обезпечава успокоение и сигурност в страната ", споделя тя.

Относно глобите по закона " Магнитски " Мозер счита, че не е зле някой да следи и да повдига въпроса с корупцията. " Ако мислиш положителното някому, би трябвало да му показваш кривиците. Доволна съм от тези забележки, тъй като от много време у нас отговорни има, осъдени няма. Ако нещо компрометира демокрацията у нас, това е корупцията ", счита тя.

" Уволненията припомнят доста за времето на комунизма, само че не е наивник този, който яде баницата, а който му я дава. Всичко е в ръцете на българския народ. Той би трябвало да каже " не " на сходна реституция ", споделя потомствената земеделка.

Според нея изненадите на последните избори не приказват за крепко мислене измежду българските гласоподаватели.

По отношение на ръководството на Бойко Борисов Мозер декларира: " Само този, който нищо не прави, той не бърка. С огромна доза нерешителност одобрявам обвиняванията против него. Смятам, че той направи доста - автомагистралите, метрото, интернационалните връзки, проявлението на престижа на България в Европейски Съюз ".

Според нея държанието на " Демократична България " е безпринципно, а понятието " дясна партия " у нас се схваща неправилно.

" Все още поддържаме /б.р. Обединените земеделци/ ГЕРБ, макар, че те с нищо не са посочили някакво самопризнание за нашата поддръжка. Приказките за следизборни коалици са смешни. Трябва да се направи един стабилен блок преди изборите, с цел да имат демократичните сили късмет за триумф и сформиране на държавно управление ", счита тя.

Като най-успешен кабинет в новата история на страната Анастасия Мозер показва този на Иван Костов, който бе министър председател от 1997 година до 2001 година

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР