Ролята на парламентите за разширяване на икономическото сътрудничество по сектори

...
Ролята на парламентите за разширяване на икономическото сътрудничество по сектори
Коментари Харесай

Желязков се срещна с председателя на виетнамския парламент, предвиждат увеличаване на стокообмена и инвестициите

Ролята на парламентите за разширение на икономическото съдействие по браншове разискаха в Ханой ръководителите на националните събрания на България и Виетнам, съобщи БГНЕС.Председателят на Народно събрание Росен Желязков беседва с сътрудника си Въонг Дин Хуе във виетнамския парламент.На срещата на „ четири очи “ ръководителите разискаха ролята на парламентите за развиване на двустранните връзки в редица сфери от съвместен интерес.Българската делегация беше поканена в Традиционната зала, където ръководителят на българския парламент се разписа в Златната книга за публични посетители. " Повече от седем десетилетия Виетнам е наш приближен другар и значим сътрудник в динамично развиващия се район на Югоизточна Азия ", акцентира Желязков.

Той изрази желанието на България за подсилване на обичайните връзки на близко другарство и взаимно почитание и означи специфичното внимание, което страната ни отдава на Съвместната декларация, която е основополагащ документ на партньорството от нов вид и планува нов модел на икономическо съдействие. " След разширението на политическия разговор на най-високо равнище имаме всички предпоставки за увеличение на стокообмена и вложенията сред двете страни ", сподели още Желязков. " Времето е решето, което пресява хората и най-после остава единствено златото, нашето другарство е от предишния век и ще продължи и през идващия ", добави той.Росен Желязков изрази своята убеденост, че учредяването на българска група за другарство в 15-тото Национално заседание на Виетнам ще сътвори условия за усилване на обмена и за разширение на съдействието в разнообразни области от съвместен интерес.

Желязков акцентира, че България се стреми към задълбочаване на политическия разговор и на съдействието в региона на стопанската система, вложенията, свързаността, защитата и върховенството на закона.Председателят на Националното заседание на Виетнам Въонг Дин Хуе от своя страна съобщи, че в лицето на България Виетнам вижда другар и сътрудник, който може да му помогне да разшири наличието си на Балканите и в Европейски Съюз. " Силно желаем усилване на връзките сред двете страни и разширението им в сферите на стопанската система, търговията, науката и образованието ", сподели той.По-късно ръководителите на парламентите на България и Виетнам дадоха началото на пленарните диалози сред представителите на законодателните органи на двете страни./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР