Rolex Paris Masters, четвъртфиналХолгер Руне – Карлос Алкарас 6-3, 6-6

...
Rolex Paris Masters, четвъртфиналХолгер Руне – Карлос Алкарас 6-3, 6-6
Коментари Харесай

Контузия на Алкарас развали шоуто с Руне


Rolex Paris Masters, четвъртфинал

Холгер Руне – Карлос Алкарас 6-3, 6-6 (отказване на Алкарас)

Холгер Руне доближи до първия си Мастърс полуфинал откакто в профил международния №1 Карлос Алкарас на шампионата в Париж. За страдание, атрактивният и завладяващ дуел завърши по противен метод, защото испанецът бе заставен да се отдръпна поради контузия в края на втория сет. Това обаче не трябва да омаловажава показаното от Руне, който и през днешния ден се показа на доста високо равнище и записа нов огромен триумф в кариерата си.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде Феликс Оже-Алиасим, който в първия мач от днешната стратегия победи Франсис Тиафо.

Руне можеше да пробие още в самото начало, само че при 1-0 пропусна два поредни брейкпойнта. Въпреки това датчанинът продължи да играе високо равнище, като беше доста стабилен на ретур и в това време нерядко успяваше да изненада Алкарас с неочаквани излизания на мрежата. От своя страна международният №1 допускаше много повече непредизвикани неточности от обикновенои офанзивите му не бяха с нормалните заостреност и точност.

Това улесни доста задачата на Руне, който съумя да пробие пръв, след което затвърди брейка и усили преднината си на 5-2. Алкарас отговори с гейм на нула, а в деветия навакса пасив от 30-0, само че все пак Руне остана непреклонен на сервис и завоюва сета с 6-3.

Вторият сет бе изцяло равносилен, като никой от съперниците не съумя да осъществя пробив. Руне можеше да го направи в откриващия гейм, до момента в който Алкарас имаше две благоприятни условия при 4-3, само че никой от двамата не разреши на съперника си да се откъсне в резултата. При 6-5 Карлос Алкарас изиска здравно спиране поради болежка в коремните мускули, само че се завърна на корта. Руне обаче завоюва подаването си и се стигна до тайбрек.

В него датачанинът реализира мини-пробив и поведе с 3-1, само че това се оказа последната точка в мача. След разиграването Алкарас съобщи, че не може да продължи и по този метод международният №18 се подреди измежду най-хубавите четирима в Париж.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР