Rolex Monte-Carlo Masters, първи кръгГригор Димитров – Николоз Басилашвили 6-3,

...
Rolex Monte-Carlo Masters, първи кръгГригор Димитров – Николоз Басилашвили 6-3,
Коментари Харесай

Григор Димитров с победно начало на клей след само 47 минути на корта


Rolex Monte-Carlo Masters, първи кръг
Григор Димитров – Николоз Басилашвили 6-3, 2-0 и отричане


Григор Димитров стартира по допустимо най-хубавия метод своя сезон на клей. В мач от първия кръг на обичания си Мастърс на алено в Монте Карло някогашният №3 в света в профил поставения под №15 в схемата Николоз Басилашвили след 6-3, 2-0 и отричане на противника.

В рамките на изиграните 47 минути българинът показва превъзходно равнище и по нищо не личеше, че това е първият му дуел на алено от близо година. Сервисът работеше отлично, ударите от дъното на корта също, а чести бяха и излизанията напред, с които успяваше да редуцира разиграванията.

В първия сет той загуби едвам една точка на начален удар като в това време осъществя пробив в първия по-колеблив сервис гейм на противника си за 4-2.

Доминацията му продължи и във втората част. Тя стартира с бърз пробив след няколко неточности на грузинеца. След това Григор съумя да вземе подаването си от 15-30. Вторият пробив изглеждаше доста близо при 0-40, а още в този миг Басилашвили реши да постави завършек на мача като наподобява проблемите му бяха в региона на кръста.

В последна сметка българинът приключи с едвам три изгубени точки на сервис като осъществя 12 уинъра по отношение на 9 непредизвикани неточности по отношение на 4 печеливши удара и 14 неточности на международния №20.

Така при деветото си присъединяване в главната скица на шампионата в Княжеството Димитров за осми път завоюва първия си мач. Това е и най-успешният му Мастърс шампионат на алено с един полуфинал и два четвъртфинала. През 2021-а някогашният №3 в света доближи до трети кръг, където загуби от Рафаел Надал.

Във втори кръг Димитров ще играе със сърбин, който ще бъде избран от мача сред Душан Лайович и Филип Краинович. Този мач би трябвало да се изиграе във вторник.

Още от началото на дуела против Басилашвили Григор играеше с лекост на сервис като в това време печелеше точки и на началния удар на противника, насочвайки ретурите и множеството си удари към уязвимия бекхенд на грузинеца. При 3-2 Димитров доближи за първи път до точка за пробив. Съперникът му съумя да я отрази, както и идната, само че отличните слайсове на българина му донесоха трети, при който бекхендът на Николоз отлетя в навън. Още два сервис гейма на 0 значеха сет в интерес на първенеца от Финалите на АТР през 2017-а.

Вторият сет стартира с пробив на 0 след няколко неточности на Басилашвили. Следващият гейм бе най-трудният на начален удар за спечелилия в мача. Той се измъкна майсторски от 15-30 като направи и превъзходен уинър с къса.

В третия гейм грузинецът небрежно изостана с 0-40, когато се насочи към мрежата и след къс диалог със съдията Карлос Бернардес стисна ръката на Димитров.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР