Ролан Гарос вече стартира, но сякаш цялото медийно внимание е

...
Ролан Гарос вече стартира, но сякаш цялото медийно внимание е
Коментари Харесай

Григор: Възнамерявам да играя на Уимбълдън, но всички трябва да имат това право

Ролан Гарос към този момент започва, само че като че ли цялото медийно внимание е ориентирано към идния Уимбълдън. Преди единствено три дни стана ясно, че ATP, WTA и ITF се афишират напълно срещу взетото решение от страна на уредниците по отношение на изваждането на съветските и беларуските тенисисти от конкуренцията. От " Ил Ингланд Клъб " целят по този метод да засвидетелстват поддръжката си към украинския народ и по този начин да предотвратят всевъзможни опити за съветска агитация по време на шампионата. Според към този момент упоменатите организации обаче става въпрос за извънредно дискриминационен ход от английска страна и това е повода те да решат да не провиснал никакви точки за тазгодишния Шампионат.

Тези условия значително трансформират надпреварата в такова с показателен темперамент и най-хубавите тенисисти няма да имат чак толкоз огромен интерес да вземат участие, тъй като също по този начин е допустимо наградният фонд да спадне на половина. Темата пък беше коментирана и от Григор Димитров, откакто първата ни ракета завоюва дебютния си дуел в Париж и след това даде конференция, на която приказва за събитията свързани с Откритото състезание на Англия.

" Въпреки протичащото се, то към момента имам намерение да играя на конкуренцията. Какво друго мога да кажа? Ситуацията е в действителност комплицирана, без значение от какъв ъгъл я погледнете. Това е тематика, която постоянно се разисква в съблекалнята и състезателите считаме, че всеки един от нас би трябвало да има право да играе на Уимбълдън " - безапелационен е Димитров.

Източник: We Love Tennis

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР