Ролан Гарос, първи кръгДаниил Медведев – Факундо Багнис 6-2, 6-2,

...
Ролан Гарос, първи кръгДаниил Медведев – Факундо Багнис 6-2, 6-2,
Коментари Харесай

Медведев отстрани Багнис за първата си победа на клей през 2022


Ролан Гарос, първи кръг

Даниил Медведев – Факундо Багнис 6-2, 6-2, 6-2

Даниил Медведев стартира присъединяване си на Ролан Гарос с безапелационен триумф над международния №103 Факундо Багнис. За руснака това бе едвам втори мач на клей за годината, само че все пак вторият в схемата показва задоволително положително равнище и не разреши на съперника си да се надява на сензация.

В идната фаза Медведев ще се изправи против 56-ия в ранглистата Ласло Джере.

Макар да направи седем двойни неточности против нито една на Багнис, всички 12 аса в мача бяха дело на Медведев. Руснакът 80% от точките си на първи сервис (32/40), като в това време направи по-малко непредизвикани неточности (19-28), а броят на уинърите му бе над два пъти по-висок (35-14). Шампионът на US Open осъществя осем от 13-те си точки за пробив (62%), до момента в който Багнис оползотвори два от своите девет брейкпойнта (22%).

След размяната на пробиви първоначално и преднината от 2-1 за Багнис излгеждаше, че ни чака оспорван конфликт, в който Медведев ще срещне усложнения. Случаят обаче не се оказа подобен. Руснакът последователно откри правилния темп и се движеше все по-добре по корта, като Багнис мъчно намираше отговор за офанзивите му с бекхенд от главната линия. Това разреши на Медведев да завоюва пет следващи гейма, два от които на нула, и да се наложи безапелационно с 6-2 в първия сет.

Във втората част Багнис показваше признаци на физически доскомфорт, до момента в който Медведев демонстрираше все по-офанзивен и разнороден тенис, вследствие на което натрупа удобен задатък от 4-0. Макар да понижи леко темпото в идващите минути, руснакът продължи да се показва на висота, като в шестия гейм отрази три следващи брейкпойнта и удвои преднината си в мача след 6-2.

Ситуацията не се промени и в оказалия се финален в мача трети сет и Медведев взе инициативат след ранен пробив за 2-0. Багнис показва борбеност и съумя да възвърне равенството, само че това не тормози руснака, който реагира по отличен метод, записвайки два поредни пробива за крайното 6-2, 6-2, 6-2 след тъкмо 100 минути игра.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Ричардас Беранкис – Ласло Джере 4-6, 4-6, 4-6

Денис Шаповалов – Холгер Руне 3-6, 1-6, 6-7(4)

Даниил Медведев – Факундо Багнис 6-2, 6-2, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР