Рокерско шествие на мотористи от Враца подкрепи продължаващия протест на

...
Рокерско шествие на мотористи от Враца подкрепи продължаващия протест на
Коментари Харесай

Рокери подкрепиха протеста на майки на деца с увреждания

Рокерско шествие на мотористи от Враца поддържа продължаващия митинг на майките на деца с увреждания в Хасково през днешния ден.

Над 20 шумни машини се подредиха демонстративно на централния площад " Свобода " в южния регионален център в символ на взаимност с настояванията на майките, съобщи Българска телеграфна агенция. После мотоциклетистите завериха групово книгата с подписката с искане за неотложно приемане на Закона за персоналната помощ и по този начин подписите станаха над 400.

За следващ ден протестиращите майки се събраха в центъра на града с плакати " Системата ни убива " и черни тениски с лозунга. Издигната бе и алегорична черна палатка. Повечето от родителките бяха с децата си.

" В петък за следващ път Народното събрание ни обърна тил. Законопроект бе импортиран в действителност, само че отсреща нямаше нищо ", разяснява събитията от миналата седмица Йоана Милева, една от организаторките на недоволството.

По нейни думи митингите ще продължат в по-драстични форми, в случай че законопроектът не бъде признат в идващите 5 дни. Какви тъкмо обаче ще са тези форми още не било конкретизирано.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР