Рожден ден завърши по трагичен начин за 20 души в

...
Рожден ден завърши по трагичен начин за 20 души в
Коментари Харесай

Сестри, две семейства и братя загинаха в катастрофа в САЩ

Рожден ден приключи по драматичен метод за 20 души в щата Ню Йорк.

20 души бяха убити в злополука с лимузина в американския град Скохери, на към 270 км северно от Ню Йорк. Жертвите са две двойки младоженци, четири сестри от едно семейство и двама братя от друго, и родители.

Инцидентът е определян като „ най-смъртоносният в Съединени американски щати от 2009 година насам “.

Всички 18 души в транспортното средство са починали на място, дружно с двама пешеходци.

Според локални представители огромна лимузина, спускаща се с голяма скорост по надолнище, е връхлетяла група хора пред известен измежду туристите магазин.

Очевидци настояват, че колата евентуално се е движела с над 100 км/ч. и при връхлитането на лимузината се е чул тропот като при детонация.

Officials are investigating the deadly limo crash in New York that left 20 people dead; @BryanLlenas reports. #SpecialReport https://t.co/JZmbka8z5f pic.twitter.com/4wURUD6Lhw
— Fox News (@FoxNews) 9 октомври 2018 година
Нередности

Само преди месец, транспортното средство не е минало наложителния механически обзор. Шофьорът, който също е измежду починалите, не е имал брошура от нужната категория, с цел да ръководи такава лимузина. Властите в Ню Йорк оповестиха, че са разпоредили компанията, чиято благосъстоятелност е колата, да спре активност.

Pictured: Driver of limo that crashed killing 20 people in New York https://t.co/SUfYjNlRff
— Bruce Detorres MS,JD (@brucedetorres) 8 октомври 2018 година
Преди транспортното средство да се разбие, една от жертвите, която е чествала 30-я си рожден ден, се обадила на другар, че лимузината има проблем с мотора, заяви „ Ню Йорк Таймс “.

Собственикът на компанията

Американските медии настояват, че притежателят на компанията за лимузините „ Prestige Limousine “ Шахид Хюсеин е бил някогашен осведомител на ФБР, който се явил като очевидец по два случая, в които прокурорите в Съединени американски щати повдигнаха обвинявания в тероризъм.

Според източници той е избягал от родния си Пакистан, където бил упрекнат в ликвидиране и получил 97 000 Щатски долар, с цел да мине под прикритие, като разобличава терористични схеми.

През 2002 година Хюсеин е бил упрекнат, че оказва помощ на лица да се снабдят с шофьорска брошура по противозаконен метод в подмяна да му оказват помощ против заговорниците на противозаконната му скица.

През 2004 година Хюсеин свидетелства по дело против двама мъже, упрекнати в пране на пари, като двамата били забъркани и в скрит план за внасяне на ракетен снаряд в Ню Йорк.

Няколко години по-късно, Хюсеин оказва помощ на държавното управление да упрекна четирима мъже, които възнамерявали да взривят две синагоги, както и да смъкват военни самолети на летище в Ню Йорк.

Horror crash limo company owner is hiding out in PAKISTAN https://t.co/WCQulFfvep
— Daily Mail US (@DailyMail) 9 октомври 2018 година
Разследващите обявиха, че множеството жертви са открити вътре в лимузината. Следователите ревизират дали структурата на пътното платно също не е фактор за злополуката.

Жертвите

Първоначално медиите не разкриха имената на жертвите, само че детайлности за някои от тях се появиха няколко дни по-късно.

4 Sisters, an Iraq War Veteran and Newlyweds: All the Victims of the Horrific Limo Crash https://t.co/bzptZyCdRn
— People (@people) 10 октомври 2018 година
Ейми и Аксел Стийнбърг били неотдавна женени. Двойката наела лимузината, с цел да отпразнува с другари 30-я рожден ден на Ейми.

Сестра й Абигейл е преподавател и има две дребни деца. Тя пътувала в лимузината дружно със брачна половинка си Адам.

Ерин МакГоуън - другата сестра, е работила в болница. Заедно с нея умират брачният партньор й Шейн, с който били женени неотдавна, и братовчед й Патрик.

Приятели и родственици на починалите споделят, че всички били задружни „ като тримата мускетари “ и че „ четирите сестри били извънредно близки “.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР