Родолюбци от Паничери и кметството в селото подготвят ремонт часовниковата

...
Родолюбци от Паничери и кметството в селото подготвят ремонт часовниковата
Коментари Харесай

Паничери събира дарения за ремонт на часовниковата кула

Родолюбци от Паничери и кметството в селото приготвят ремонт часовниковата кула в селото, те оповестиха акция за набиране на средства, нужни за начинанието.

Кулата е забележителна постройка в центъра на селото. За локалните тя е скъпа с изключение на с часовника и архитектурата, а също и с това, че е построена по самодейност на локални хора. Преди повече от 30 години паничерци, родени в една и съща година, които чествали празник от завършването на локалното учебно заведение, решили да подвигат часовникова кула. Те събрали пари и съумели да осъщестяват своя план до дъно.

Паничерци се гордеят с тази красива постройка, а от както е издигната и до през днешния ден пътуващи в посока Старосел постоянно стопират да се снимат пред нея.

Паничери е едно от живите села в Хисарска община, то наброява 1000 поданици. В съпоставяне с другите села в района, в него живеят най-вече на брой младежи.

От кметството в селото дълго търсили часовникар, който да успее да ремонтира и пусне остарелия машинален часовник. Преди броени дни съумели да намерят занаятчия и да се договорят.

Кампанията по набиране на средства започва незабавно по-късно.

Парите се събират в запечатани кутии в магазините в селото. А донори, които живеят в Пловдив, Хисаря и Карлово към този момент желаеха да бъде разкрита банкова сметка, с цел да може също да дарят пари и часовникът да стартира да отброява още веднъж времето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР