Родното място на Васил Левски - гр. Карлово - е

...
Родното място на Васил Левски - гр. Карлово - е
Коментари Харесай

Празнуваме годишнина от рождението на най-великия българин

Родното място на Васил Левски - гр. Карлово - е център на тържествата по отбелязването на 186 години от рождението на българския Апостол на свободата, което е през днешния ден.

С тържествена света литургия в храма „ Свети Никола “ в Карлово от 9.30 ч. ще стартира отбелязването на годишнината и празника на града. Цветя и венци ще бъдат поднесени на гроба на майката на Левски – Гина Кунчева.
-->
В 10.15 ч. на площад „ Васил Левски “ ще бъде посрещнат националният туристически поход „ По стъпките на Апостола “, ще бъдат издигнати знамената на Република България и на Карлово и ще бъде отслужен молебен за благоденствието на града и жителите му. В 11.00 ч. в зала „ Васил Караиванов “ ще се състои среща на участниците в самодейността „ 150 урока за Васил Левски “. Половин час по-късно в къща музей „ Васил Левски “ ще бъдат връчени премиите на фондация „ Васил Левски “ и комитет „ Васил Левски “.

Програмата продължава в 20.20 ч. с изнасяне на знамето на Карловския революционен комитет от музея и шествие. В 21.00 ч. на площад „ Васил Левски “ ще се състои церемониален протест – заря.

Очаква се в програмата да взе участие президентът Румен Радев. Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили ще одобри почетния строй на представителни елементи на Българската войска. Румен Радев ще произнесе слово и ще отдаде респект пред паметника на Апостола на свободата.

А в случай че желаете да научите още любопитни обстоятелства за Живота на Апостола - купете си книгата на „ Стандарт ”, която пали сърцата.







През 2023 година означаваме 186 години от рождението на Апостола на свободата. „ Стандарт “ събра и издава за първи път 30 митове за Левски. В неповторимата книга по най-увлекателен метод се описват малко познати обстоятелства за живота на Апостола на свободата, от разнообразни гледни точки се показват емблематични моменти от живота и делото на Васил Левски.

Това е нашият личен издателски принос в отдаването на респект и поклонение към личността на Апостола и обединителната мощ, която той носи и през днешния ден на България.



Кой е предателят

Мистерията с дяконското кръстче

Любимата ария на Апостола

От какво е боледувал

Тайните годежи

Случайно ли е хванат

Светец или политик

Проклятието на паметника

Кога е сбъркана датата на обесването

Защо е написал Народe????
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР