Родната ни лекоатлетка Магдалена Христова грабна поредна шампионска титла и

...
Родната ни лекоатлетка Магдалена Христова грабна поредна шампионска титла и
Коментари Харесай

Българка е най-добрият атлет на Балканите

Родната ни лекоатлетка Магдалена Христова сграбчи поредна шампионска купа и прибави още един орден в златната сбирка на България. Тя заслужи безкомпромисно златото в дисциплината 60 метра тичане с трудности в Истанбул, Турция на провелата се през миналия уикенд Балканиада за ветерани.

Едно от най-успелите ни лица в леката атлетика беше удостоена и с наградата “Най-добър спортист на Балканите “, който й беше връчен на специфична гала. Освен златото, което Маги донесе вкъщи, българският отбор от 50 души завоюва още над 70 медала в разнообразни дисциплини, разпределени в разнообразни възрастови групи, което трансформира събитието в същинска горделивост за страната ни.

Шампионката Магдалена Христова е приключила спортното учебно заведение на Локомотив София и НСА „ В.Левски “ със компетентност треньор. Дългогодишна национална състезателка и многократна шампионка на България в дисциплините – скок на дължина, 60 м, 100 м и 200 м. Държи върховете на България в скока на дължина за дами в зала и за девойки.

Финалистка от международни и европейски шампионати и с голям брой призови класирания на интернационалните шампионати и Европейски купи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР