Роджър Федерер започна с бърза победа участието си на Уимбълдън

...
Роджър Федерер започна с бърза победа участието си на Уимбълдън
Коментари Харесай

Федерер започна похода към девета титла на "Уимбълдън" с експресна победа

Роджър Федерер стартира с бърза победа присъединяване си на " Уимбълдън " 6:3, 6:3, 6:4 против Душан Лайович за едвам 79 минути. Швейцарецът се показа на доста високо равнище от първия си мач и не позволи никакви спадове.

Федерер осъществя осем аса и направи единствено една двойна неточност. Швейцарецът вкара 71% от първия си сервис и завоюва 91% от точките разиграни при него. Той се показа доста мощно при играта на мрежата, къдет завоюва 22 от всички 27 разигравания.

" Щастлив съм, тъй като се показах добре през цялото време. Чувствам се като вкъщи тук, а това е доста значимо. Във всеки един от сетовете започнах с ранен пробив, което ми оказа помощ да съм съсредоточен и да управлявам мача ", сподели Маестрото при началото на 20-ото си присъединяване в Лондон.

Той изясни, че преди шампионата е чувствал раздразнителност.

The perfect start

Defending #Wimbledon champion @RogerFederer cruises through to the second round with a 6-1, 6-3, 6-4 victory over Dusan Lajovic pic.twitter.com/DWpWBYowXf
— Wimbledon (@Wimbledon) July 2, 2018

" Усещането тук постоянно е друго, само че пред тази аудитория се минава по-лесно през напрежението. Надявам се да подкрепям това високо равнище и в идващите мачове. Хубаво беше, че и моите деца бяха на корта, с цел да ме гледат ", добави Федерер.

Маестрото записа 92-а победа на кортовете в " Ол Инглънд клъб ", където има едвам 11 загуби от 1999 година насам. Именно салдото му на " Уимбълдън " е най-хубав на всички шампионати от Големия шлем.

Двамата се срещнаха едвам за повторно, освен това още веднъж на " Уимбълдън ". Преди година Федерер в профил Лайович във втори кръг, още веднъж с победа в три сета – 7:6 (0), 6:3, 6:2. Сега Маестрото беше още по-убедителен.

Във втория кръг носителят на 20 трофеи от Големия шлем ще срещне от двойката Лукаш Лацко и Бенжамен Бонзи.

Първият сет продължи едвам 20 минути, като Федерер потегли с летящ старт. Осемкратният първенец в Лондон осъществя три пробива и беше доста постоянен против 58-ия в света. Резултатът беше еднакъв единствено до 1:1, само че последва наказателна акция на Маестрото. Лайович завоюва първият гейм в срещата, а след това пристигна серия от шест следващи за Федерер, който безпроблемно взе първата част.

В нея той беше безукорен – осъществя един ас, беше 89% на първия си сервис и 67% при втори.

Във втората част Федерер поведе небрежно с 3:0, като усили серията си от следващи геймове до девет. Той взе ранно преимущество против Лайович и по-късно нямаше никакви проблеми просто да поддържа разликата със сърбина.

Лайович стигна единствено до това да вземе три от подаванията си след доста оспорвани геймове, до момента в който Федерер във втори следващ сет не даде нито точка за пробив на противника си. Той усили доста съществено преимуществото си в статистически проект, като осъществя шест аса и увеличи още извоюваните точки на първия си сервис.

Маестрото затвори втория сет за 29 минути, като в него завоюва 94% от точките на първи сервис и 56% на втори.

В последния трети сет Федерер стартира с ранен пробив, което му разреши да го затвърди и да поведе с 2:0, след което нямаше никакви проблеми. Лайович взе четири гейма, само че нямаше сили за нищо повече против поставения под №1 в Лондон.

 Марин Чилич сподели добра форма в първия си мач.
© Reuters

Марин Чилич сподели добра форма в първия си мач.

В различен мач от първи кръг финалистът от предходната година Марин Чилич се нуждаеше единствено от 1.49 часа, с цел да се оправи с японеца Йошихито Нишиока – 6:1, 6:4, 6:4.

Хърватинът нямаше никакви проблеми против №256 в света като сподели най-хубавото от играта си. Поставеният под №3 в Лондон приключи с 21 аса и четири двойни неточности. Той завоюва 41 от 46 точки разиграни при първия му сервис. Освен това Чилич отбрани и петте точки за пробив, които даде на Нишиока.

В идващия кръг Чилич ще срещне спечелилия от мача сред австралиеца Джейсън Къблър и аржентинеца Гуид Пея.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Уимбълдън (499)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР