Роджър Федерер вероятно е играчът с най-голяма фенска маса в

...
Роджър Федерер вероятно е играчът с най-голяма фенска маса в
Коментари Харесай

Бивш финалист от Шлема: Федерер все още ще бъде заплаха в 2 от 3 сета

Роджър Федерер евентуално е играчът с най-голяма фенска маса в международен мащаб и милиони хора чакат завръщането му на корта, което се чака да се случи още тази есен. Швейцарецът възнамерява да вземе присъединяване в отборната конкуренция Laver Cup, чийто старт ще бъде даден на 22 септември, а след това ще се включи на шампионата в Базел. Маестрото обаче не е играл от миналогодишния Уимбълдън насам, откакто трябваше да претърпи поредна намеса в региона на коляното и съвсем всички експерти са скептични, че в миналото повече ще забележим 40-годишният играч да печели огромни титли. Самият Федерер призна по какъв начин към този момент не се нуждае от тениса и е благополучен вкъщи, като по този метод ускори слуховете за негово скорошно отричане.

Фернандо Гонзалес обаче се е състезавал тъкмо в интервала, през който някогашният номер едно е бил съвсем несломим и е изгубил в 12 от общо 13-те си срещи с него. Гонзалес е някогашен финалист на Аустрелиън Оупън, където точно 20-кратният " мейджър " първенец го побеждава в поредни сетове. Това кара чилиецът да има вяра, че Маестрото към момента е кадърен на изненади, а ето какво тъкмо показа индивидът с един от най-мощните форхенди, които спортът в миналото е виждал:

" Ще му бъде мъчно. Не знам дали към момента е кадърен да завоюва купа от Големия шлем, единствено че би трябвало да има силите да направи нещо забавно на останалите надпревари. Роджър има всичко нужно да бъде опасност в 2 от 3 сета и чакам да има опция да завоюва някой значим трофей, в случай че реши да се завърне за по-дълго в Тура. Не виждам по какъв начин би могъл да устоя на петсетовите борби, но никога не го отписвайте " - разяснява южноамериканецът.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР