Роджър Федерер вече е на финалната права от своето възстановяване

...
Роджър Федерер вече е на финалната права от своето възстановяване
Коментари Харесай

Федерер намекна за скорошно отказване: Не мисля, че вече се нуждая от тениса

Роджър Федерер към този момент е на финалната права от своето възобновяване и се чака в края на лятото още веднъж да го забележим назад в ATP Тура. Швейцарецът претърпя поредна интервенция на коляното през предишния август и няма публично изигран дуел от последното издание на Уимбълдън, когато отстъпи на Хуберт Хуркач в поредни сетове. Все отново 40-годишният играч желае да завърши кариерата си по своите правила, тъй че ще имаме шанса да се насладим още малко на неговата тенис магия.

Оказва се обаче, че някогашният номер едно към този момент е свикнал с всекидневието си отвън спорта и наподобява същински благополучен с него, в случай че съдим по изявлението му за нидерландското издание Algemeen Dagblad:

Обичам да спечелвам, само че в случай че не си задоволително конкурентноспособен, то тогава е по-добре да спреш. Не мисля, че се нуждая от тениса. Сега се веселя на дребните неща. Например, когато момчетата ми се научат на нещо ново, или щом някое от девойките донесе хубава оценка у дома. Тенисът е част от живота ми, само че не ме дефинира. Искам да остана сполучлив човек и ще вложа доста сила в разнообразни бизнес планове, които няма да бъдат ориентирани само в региона на спорта. Наясно съм, че една професионална кариера не може да продължи постоянно и го одобрявам.

Беше необичайно за мен да виждам Уимбълдън по малкия екран, тъй като не съм пропущал шампионата от 1998-а година насам. Същевременно съм пътувал толкоз доста, че беше хубаво да прекарам малко повече време на едно място, което към този момент изпитах в пика на ковид. Сега най-сетне мога да възнамерявам умерено графика си. Много другари са се съобразявали с мен в предишното и са идвали да ме посещават особено из целия свят, а сега имам опция да им върна услугата.

Графикът в Тура е извънредно претрупан и нещата станаха още по-тежки, откакто трябваше да подлагам и децата на всичко това. Чудесно е дружно да си починем от този интензивен темп на живот, въпреки че на тях им липсват пътуванията. Създал съм си чудесни връзки на всички места по света и е малко неприятно, че към този момент 2 години не съм се виждал с приятелите си в Мелбърн и Ню Йорк.

Определено мога да кажа, че съм благополучен вкъщи. Страхотно предимство е да си направиш спогодба за три седмици напред и да си сигурен, че нищо няма да се обърка през въпросния интервал. Не отхвърлям, че животът на професионал играч и спорта ми липсват, но у дома нещата също са повече от чудесни - призна Маестрото.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР