Роджър Федерер призова сънародниците си да останат у дома и

...
Роджър Федерер призова сънародниците си да останат у дома и
Коментари Харесай

Федерер към швейцарците: Сега е по-важно от всякога да си помагаме

Роджър Федерер прикани сънародниците си да останат вкъщи и да извършват рекомендациите на държавното управление на Швейцария за битка с пандемията от ковид.

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем е бил помолен да насочи посланието от здравния министър на страната Ален Берсе. Регистрираните заболели с ковид в Швейцария до през вчерашния ден бяха 4800, като броят на умрелите е 43.

" Аз също си останах вкъщи и не съм докосвал ничии ръце. Мия си ръцете доста постоянно, както всички би трябвало да вършим “, разяснява Федерер, който сега се възвръща от интервенция на коляното. Швейцарецът възнамерява да се върне на корта за сезона на трева, в случай че, несъмнено, пандемията е отминала и Турът възобновен. За момента всички тенис надпревари са спрени до 7 юни.

„ Вярвам, че в този момент е по-важно от всеки път да си оказваме помощ един на различен. Особено тъй като желаеме да помогнем на по-възрастното потомство. Те са хората в максимален риск и по тази причина би трябвало да съблюдаваме отдалеченост от два метра един от различен и да не си стискаме ръцете. Всички би трябвало да сме под карантина. Много е значимо да изпълняваме прецизно рекомендациите на държавното управление. Това е нещо доста, доста съществено. В последна сметка всеки може да си остане вкъщи и да бъде под карантина, тъй че се надявам всеки от нас да одобри ситуацията съществено “, добави 38-годишният татко на четири деца.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР