Роджър Федерер е следващият съперник на Григор Димитров на Уимбълдън.

...
Роджър Федерер е следващият съперник на Григор Димитров на Уимбълдън.
Коментари Харесай

Федерер не даде сет на Зверев и си уреди мач с Григор Димитров

Роджър Федерер е идващият противник на Григор Димитров на " Уимбълдън ". Носителят на 18 трофеи от Големия шлем се оправи без проблем с Миша Зверев 7:6 (3), 6:4, 6:4, побеждавайки го за по-малко от два часа.

" Беше добър мач, занимателно беше да играя против Миша, тъй като имаше доста атрактивни удари. Той е ужасно момче и мисля, че и двамата се наслаждавахме на корта ", сподели Федерер.

Той приказва и за идния мач с Григор Димитров на осминафиналите.

" Всеки път, когато се изправям против него е по-силен от преди. Той е подобрил доста физическото си положение, мощен е психически, тъй че чакам тежък мач. Помним, че игра против Рафа на полуфиналите в Австралия ", добави швейцарецът.

Grigor Dimitrov awaits in the fourth round for Roger Federer...#Wimbledonpic.twitter.com/FtiNNTCDiy
— Wimbledon (@Wimbledon) July 8, 2017

Бившият №1 в света стартира с по-голямо самочувствие дуела и без особени проблеми съумя да поведе с 4:1. След това обаче позволи спад в играта си и Зверев се възползва, вземайки на собствен ред три следващи гейма.

Това принуди и двамата да бъдат много по-предпазливи в играта си. Все отново немецът имаше още един късмет да пробие, само че Федерер се избави и вкара сета в тайбрек. В него швейцарецът сподели по-здрави нерви и завоюва на три.


© Reuters

Мачът беше изпълнен с доста атрактивни удари и от двамата тенисисти.

Федерер заложи на доста повече топспин в ударите си и за разлика от предходните дуели в шампионата избягваше да употребява слайса. Това обърка Зверев във втория сет, който по този начин и не съумя да влезе в по-продължителни разигравания.

Федерер още веднъж записа ранен пробив и по-късно единствено поддържаше разликата, с цел да успее да затвори и втория сет, този път с 6:4.

Публиката искаше по-оспорван конфликт и окуражаваше непрекъснато Зверев, който в решаващите моменти не взимаше верните решения.

По безусловно същия сюжет Федерер записа пробив при първата си опция в сета, до момента в който резултатът беше 1:1, а на личните си подавания беше доста по-стабилен.

За сметка на това Зверев се хвърли вабанк, търсейки съвсем непрекъснато излизания на мрежата, които обаче не му носеха доста огромен триумф.
Носителят на 18 трофеи от шлема безпроблемно стигна до 5:3, а след нова замяна на геймове завоюва и третата част с 6:4.

Федерер приключи с внушителните 61 уинъра и позволи единствено седем непредизвикани неточности в дуела.

Така при започване на идната седмица Федерер ще се изправи против Григор Димитров на осминафиналите. Дотук той има пет победи от пет мача против българския тенисист.

За последно двамата се срещнаха през предходната година в третия кръг на Australian Open.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Уимбълдън (451)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР