Родителите вече ще могат да получават информация и от електронното

...
Родителите вече ще могат да получават информация и от електронното
Коментари Харесай

Родителите вече ще имат достъп и до е-досието на децата си

Родителите към този момент ще могат да получават информация и от електронното досие на децата си.

Това сподели пред публицисти заместник-министърът на опазването на здравето доцент Петко Стефановски в понеделник. Допълнена е функционалността на Националната здравноинформационна система и стана допустимо родителите да получават информация и нотификация за пациентското досие на детето си.

Ивайло Стойчев, мениджър-проекти в „ Информационно обслужване “ АД, уточни, че към този момент всички родители, притежаващи електронен автограф, имат достъп до е-досието на децата си през приложението е-здраве. Сигурността на медицинските данни е от извънредно значение и данните ще бъдат налични единствено с електронен автограф, добави той. Информацията за детето съдържа прегледи, ваксини, издадени предписания и други

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР