Родителите постоянно се опитват да предпазят децата си от лоши

...
Родителите постоянно се опитват да предпазят децата си от лоши
Коментари Харесай

Гризането на ноктите е сравнимо с ваксина

Родителите непрекъснато се пробват да предпазят децата си от неприятни привички. Едва ли има хлапак, който от напълно ранна възраст да не е слушал какъв брой доста микроби има под ноктите и че поради това не трябва да ги гризе. Учени от Канада обаче настояват, че тази привичка в действителност е потребна за здравето, оповестява порталът Мед хийл.

Малките деца постоянно са били сплашвани от възрастните със злокобни истории за микробите, спотайващи се под ноктите им. При по-непослушните даже са прилагани способи като мазане с пипер или горчица за да бъдат отучени от неприятния табиет.

Авторите на актуалното изследване обаче развенчават този мит.

Специалистите от университета "Макмастър " са провели проучване, доказващо безполезността на родителските забрани. Изследователите означават, че посредством гризането на ноктите в тялото попадат нечистотия и бактерии, и точно в това се състои изгодата за здравето. Учените сравнят неприятния табиет с ваксина. Те изясняват, че количеството на попадналите в организма микроби е толкоз малко, че тялото елементарно може да се оправи с тях и да развие имунитет, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР