Родителите отделят повече време за децата си в пандемията от

...
Родителите отделят повече време за децата си в пандемията от
Коментари Харесай

Родителите отделят повече време за децата си в пандемията от COVID-19

Родителите отделят повече време за децата си в пандемията от COVID-19, сочи американски изследване, представено от Асошиейтед прес.

По данни на Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати фамилиите са били дружно по-дълго време, в което са имали опция да се хранят, да четат и да играят дружно в интервала сред март и юни 2020 година, когато бяха въведени най-строгите ограничавания поради коронавирусната пандемия . Показателите са съпоставени с сходни от минали години.

В изследването са взели участие по един родител от общо 22 хиляди семейства в първите четири месеца от началото на пандемията в Съединени американски щати.
Данните сочат, че родителите са чели на децата си повече през 2020 година по отношение на минали години. По време на пандемията 69 % от участниците признават, че са отваряли книги дружно с дребните си деца пет или повече пъти седмично, което е растеж по отношение на 2018 г.(65%) и 2019 г.(64%).
 деца и родители iStock/Getty Images
" Семействата знаеха преди пандемията, че са пренапрегнати. Нямаше толкоз доста места, където да отидат децата. Родителите жонглираха извънредно доста ", сподели Рома Уолш от Центъра за фамилно здраве към Чикагския университет. " Заради пандемията хората не ходеха на работа, а и децата си останаха вкъщи. Това в действителност оказа помощ на родителите да кажат: " Хей, почакай малко. Ние можем да прекараме време дружно със фамилията си, което не сме правили преди. "

Проучването демонстрира също спад на фамилните разходки и пътувания поради коронавирусните ограничавания - от 85% през 2018 година и 87% през 2019 година до 82% през 2020 година Най-сериозна те са намалели при самотните родители - от 86% през 2019 година до 75% през 2020 година, сочат данните.

Пандемията от COVID-19 обаче напрегна доста фамилии и сътвори стресови обстановки . Смъртта на обичани хора, загубата на работни места, финансовите терзания, отдалеченото образование, обществената изолираност и потребностите на децата и на по-възрастните хора съществено се отразиха, добавя Уолш.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР