Родители се събраха на протест пред администрацията на район Изгрев

...
Родители се събраха на протест пред администрацията на район Изгрев
Коментари Харесай

Родители на протест срещу ремонт на детска градина в София

Родители се събраха на митинг пред администрацията на регион " Изгрев " в София. Причина за недоволството им е идния ремонт за разширението на 23 ДГ " Здраве ".

Подробности вижте във включването на Алекс Донев.

Родителите настояват, че са известени за ремонта едвам на 16 септември като към момента няма изясненост къде ще бъдат разпределени децата им по време на строителните действия. Не е несъмнено и дали малчуганите, които са под предучилищна възраст, ще могат да посещават друго детско заведение до момента в който тече ремонта.

Пред Българска национална телевизия кметът на " Изгрев " доктор Делян Георгиев съобщи, че в региона следва най-голямото уголемение на детски заведения в София. Ще бъдат обезпечени нови 500 места. Към момента 762 деца региона не са признати в детско заведение.

" Тук съм извънредно сюрпризиран, че в случай че започваме огромно уголемение на една от детските градини в региона, има мнение на родителите да отложим ремонта и да стартираме лятото, което пък ни вкарва в идната образователна година. Разбирам, че част от децата са в предучилищна възраст, по тази причина е основана организация те да бъдат разпределени в останалите детски градини в кв. " Изток " и това ще бъде направено. Трябва да знаем, че с магическа пръчка нищо не става. Да, това не са съвършените условия, само че това са оптималните условия, които можем да подсигурим. Законът ни задължава да осигурим места единствено за децата в предучилищна възраст, а ние вършим старания да подкрепим всички. ", изясни Георгиев.

Всяка година в София над 10 000 деца остават отвън системата поради дефицита тук-там в детските заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР