Назначени са експертизи, които да установят с каква скорост се

...
Назначени са експертизи, които да установят с каква скорост се
Коментари Харесай

Катастрофата край Аксаково: Експертизи ще установят с каква скорост се е движила колата на НСО

Назначени са експертизи, които да открият с каква скорост се е движел автомобилът на НСО, който през вчерашния ден взе участие в тежка катастрофира край Аксаково. Изискани са и записи от охранителни камери по пътя. Военно-окръжната прокуратура в Сливен е разпитала и четиримата пасажери в служебния автомобил - двама цивилни и двама чиновници на НСО. Предстоят и други разпити. Днес стана ясно още, че починалият при злополуката мъж е бил професионален водач. Пътувалата с него жена остава в болница, само че към този момент няма заплаха за живота ѝ.

Свидетел на злополуката описа, че в резултат на удара цивилната кола е била смазана, а шофьорската врата - блокирана.

Камен Бойчев - очевидец на случая: " Тук изкарахме един кози крайник, да отворим вратите. Там вътре имаше мъж и жена. Дойдоха пожарната, пристигнаха Бърза помощ. Виждаме, че имат по-големи такива машини, ножици и с тяхната помощ тогава изкарахме. "



Починалият мъж е бил професионален водач и е карал камион на чистотата. Жената пътувала с него към този момент е без заплаха за живота. Извършени са ѝ няколко интервенции.

Д-р Валентин Власаков, МБАЛ “Св. Анна ” - Варна: " Продължава да бъде на обдишване и в идващите дни в завивисимост от това по какъв начин протича болестта, ще решим какво да вършим. "

Според пътния специалист Диана Русинова, колата на НСО се е движила със скорост доста по-висока от позволената:

" При 60 км в час това ПТП нямаше да настъпи. При 60 км в час автомобилът ще има опция, който идва по главното направление в посока Аксаково, ще има опция да понижи и да спре и да види, че въпреки всичко там вероятно навлиза някакъв автомобил, който ще му отнеме преимуществото. "



На мястото на злополуката към момента личат следите от удара. Огледът на местопроизшествието е траял до среднощ. Четиримата пасажери в колата на НСО са разпитани още нощес, а през днешния ден - и останалите очевидци. Назначени са и доста експертизи.

" Съдебно-биологична, химическа експертиза и автотехническа експертиза след събиране на всички доказателства и които да дадат отговор за механизма на настъпилото пътно-транспортно произшествие, както и да се откри кой от водачите е бил отговорен ", изясни подполк. Георги Василев, заместник-военноокръжен прокурор на Сливен.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че следствието ще обясни аргументите за злополуката, в това число и с каква скорост се е движил автомобилът на НСО:

" Важното е това, което е открито по неоспорим метод е, че другият автомобил, а друг на НСО е лишил преимуществото на автомобила на НСО. "

От и приканиха да не се популяризират голословни хипотези, преди следствието да завърши.



фотоси: Българска телеграфна агенция

Към момента няма учредения за рокади в управлението на НСО поради тежкия случай с Кирил Петков от през вчерашния ден, при който почина човек, разяснява президентът Румен Радев. Той изрече съболезнования на околните на починалия мъж, само че остави на способените органи да изяснят кой носи виновност за злополуката:

" Инциденти е имало през всички години, откогато ги има НСО и то доста по-тежки, тъй че аз не намирам съображение, все още, особено за този случай да има промени. Законът за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдава, тъй като той е написан с кръв. И изключително би трябвало да се съблюдава от политиците, които би трябвало да дават образец за съблюдаване на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата. Аз в никакъв случай не съм казвал на моите водачи да карат по-бързо, те са експерти и те преценят. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР