Родители се оплакват от системен тормоз към децата си от

...
Родители се оплакват от системен тормоз към децата си от
Коментари Харесай

Почти 20 деца искат да се преместят в друго училище заради тормоз от техен съученик в София /снимка+видео/

Родители се оплакват от систематичен тормоз към децата си от страна на второкласник в 90 СУ в столичния квартал „ Люлин “. Оказва се, че учебното заведение е безсилно, а родителите са събрали подписка съвсем 20 деца да се реалокират в друго образователно заведение. 
Срещу второкласника има редица недоволства и тъжби за физически и душевен тормоз.
„ В последната към година и половина моето дете неведнъж се връща с друг тип контузии. Когато аз се връщам от работа и ми се споделя, че вместо да си отпразнува медала по математика, би трябвало да вървим в болница, тъй като са му стъпили върху лицето, това към този момент е отвън рамките на естественото “, сподели Георги Петков, родител на пострадало дете. 
Родителите са обезпокоени за физическото и психическото здраве на децата си и даже прибягват до това да ги спрат от образователни занятия. 
„ Решихме да спрем нашия наследник от образователни занятия през днешния ден. При него психическите и прочувствените вреди са доста съществени. Често е смутен. Споделял ми е нееднократно, че не желае да върви на учебно заведение. Конкретният възпитаник протяга ръка на неговите движимости, бърка му в раницата. По време на обяд си взима на своя глава и го оставя гладен. Рита го, плюе го. Това е систематичен тормоз “, споделя майка на различен възпитаник. 
По думите ѝ на срещи с управлението с учебното заведение са направени опити да се реши казусът. Родителите на проблематичното дете обаче са отказали то да премине срещи със експерти и изрично са споделили, че няма да го реалокират в друго учебно заведение. 
„ Направили сме две дребни стъпки – детето към този момент върви на психолог, а фамилията ще стартира фамилни съвещания. Детето към този момент е минало през психическа и всякаква консултация. Детето не може да бъде изключено, нито осъдено, нито изгонено от час. Всичко това важи за от 5. клас нагоре., За децата от начален стадий това е невероятно “, сподели Емилия Иванова, шеф на 90 СУ „ Ген. Хосе де Сан Марин “.
„ Стъпките са съобразени със закона. Допълнителна работа с детето и работа с психолог. Това са съвещания и наложителен график по избрани тематики, свързани с превъзмогване на агресивното държание, умеенето на детето да се приобщи към класа и да се преценява с разпоредбите в учебно заведение. Работата е доста сложна и няма по какъв начин смяната да бъде видяна в къси периоди “, сподели Таня Танова, зам-дир., по приобщаващо обучение в учебното заведение.
Сигналите на родителите са стигнали до Министерския съвет, Министерство на образованието, омбудсмана, Столична дирекция на вътрешните работи и други институции.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР