Родители на седмокласници от столичното 12 СУ Цар Иван Асен

...
Родители на седмокласници от столичното 12 СУ Цар Иван Асен
Коментари Харесай

Родители обвиниха учителка, че бие и обижда ученици в столично училище

Родители на седмокласници от столичното 12 СУ „ Цар Иван Асен ІІ ” настояват, че децата им са непрекъснат обект на викове и обиди от страна на учителката им по български език и литература, съобщи „ NOVA “. В един от случаите възпитаник е бил удрян , твърди неговата майка. 

„ Предавали са учебниците си в края на предходната година. Не знам какво е предизвикало държанието на учителката, само че е блъснала детето няколко пъти по гърба и го е пратила в дребния салон “ , съобщи родител на друго дете от класа. 

Тя добавя, че съгласно децата учителката Маргарита Василева и различен път си е разрешава да им протяга ръка. Има и редица аудиозаписи , в които се чуват викове и обидни прилагателни като „ простаци “, „ неблагодарници “, „ интриганти “ и „ нещастници “.

По случая с удареното дете е направена инспекция на камерите в класната стая, само че се оказало, че записите от въпросния ден липсват . Според шефа Вера Захариева звуците, които се чуват на аудиозаписа, са от удряне по масата , а не по гърба на детето.

„ Това не е възпитателен метод, само че от време на време се случва. Прегледахме камерите и не успяхме да установим нищо, защото в този ден не са записвали. Не поддържам това неприемливо държание, само че не бих могла да пожертвам да оставя децата без преподавател в средата на образователната година “ , съобщи Вера Захариева.

Родителите са провели поредност от срещи по тематиката и са предали групова тъжба против учителката , само че това довело единствено до краткотраен резултат. Детето, което твърди, че е удряно, към този момент е преместено в друго учебно заведение . Същото са създали родителите и на ученичка, на която косата е почнала да пада от стрес.

От Министерството на образованието и науката /МОН/ и Регионално ръководство на образованието /РУО/-София, откъдето създали инспекция и открили, че „ процесът на преподаване по български език и литература би трябвало да се усъвършенства “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР