Родители на починало бебе от Варна обвиниха лекар и варненска

...
Родители на починало бебе от Варна обвиниха лекар и варненска
Коментари Харесай

Родители обвиняват лекар и варненска болница за смъртта на бебе

Родители на умряло бебе от Варна упрекнаха доктор и варненска болница за гибелта на детето им. Момиченцето се ражда през януари в частна варненска болница. Раждането не минава безпрепятствено, а детето се ражда в доста тежко положение.

„ Д-р Иванов пристигна, видя, че нещата са се усложнили. Изчезна за 10 минути и след това стана ясно, че е отишъл за 10 минути да си подрежда операционната, тъй като е нямало принадлежности, нямало е нищо, с цел да започва интервенция. От момента на идването ни в болничното заведение досега, в който стартира незабавната интервенция, минават повече от 50-60 минути ”, описа майката в ефира на NOVA.

След раждането бебето е превозване до друга болница, където е нормализирано. Месеци по-късно е превозване с военния аероплан " Спартан " до лечебно заведение в София. За страдание момиченцето почива.

Родителите настояват, че повода за гибелта на детето е лекарска немарливост. Според адвокатката на семеството времето, за което бебето трябвало да бъде извадено, е сред 5 и 8 минути, а забавянето е било съдбовно.

Адвокатът семейство изясни, че предявените две искови молби – към доктор Иванов и към „ Майчин дом ” – Варна, претендират за по 250 хиляди лева обезщетение. Запорирани са сметките както на лекаря, по този начин и на болничното заведение.

В писмен отговор доктор Иванов и управлението на лечебното заведение дават отговор, че „ Цезаровото сечение на Надежда е осъществено неотложно. При раждането детето е поето от неонатолог и са осъществени реанимационни действия в цялостен размер “.

От лечебното заведение допълват, че съгласно тях лекарският екип е приключил умело и професионално работата си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР