Родители на осмокласник от Габрово се оплакаха от тенденциозно отношение

...
Родители на осмокласник от Габрово се оплакаха от тенденциозно отношение
Коментари Харесай

Учителка по математика нарекла ученик „прост“ и „нещастник“ пред целия клас

Родители на осмокласник от Габрово се оплакаха от преднамерено отношение в учебно заведение към детето им. Учителка по математика от Априловската гимназия нарекла детето „ злощастник “ пред целия клас, след което го оставила на изпит.

Родителите се пробват да интегрират сина си, който от раждането си е живял в Англия.

Илко Цанев и брачната половинка му Нина прекарват над 20 години в Англия. Там се ражда и синът им Крум. Младежът към този момент е в осми клас. По време на пандемията вземат решение да се завърнат в родината и да заживеят в Габрово. На Крум му е мъчно с интеграцията и учи български език по време на локдауна.

След довеждане докрай на главното си обучение кандидатства в елитната Априловска гимназия. След четири месеца в осми клас бащата на Крум е извикан на среща с учители. Причината не е в дисциплината. Напротив – момчето е измежду най-послушните в учебно заведение. Оплакванията са, че той има компликации по математика и немски език.

„ На срещата учителката по математика се обърна към мен пред всички учители, директорката и класната и сподели: „ Крум не знае таблицата за умножение ”, описа бащата пред Нова тв.

Оказва, се, че детето знае таблицата. Родителите на Крум подозират, че учителката по математика е нарочила сина им. На срещата с бащата е намекнато, че Крум не е за това учебно заведение.

„ Останах с усещане, че ние би трябвало още незабавно да го отпишем. Че го слагаме в стресираща конюнктура и че той в действителност не е за това учебно заведение ”, показва Илко Цанев.

Но момчето не е отписано от учебно заведение, а стартира частни уроци, с цел да усъвършенства българския си език, немския и математиката. Напрежението ескалирало, когато ученикът е изпитан на дъската, с цел да му се оформи срочна оценка.

„ Решавах дилемите и попитах „ Така ли, госпожо? ”. Тя ме назова „ нещастнико ”, описа момчето

„ Чула се е думата „ елементарен ”. И го нарекла с още няколко думи, които той не е чувал даже на български. Тя му споделила яростно, че е разкъсан и му написала двойка за годината ”, твърди бащата пред NOVA.

Крум напуснал стаята и се обадил на родителите си. Майката отишла в учебното заведение, с цел да разбере какъв е казусът. Тогава получила самопризнание от учителката по математика, че в действителност е обидала Крум и се извинила.

От управлението на Априловската гимназия потвърдиха версията на родителите. От учебното заведение обаче обявиха, че Крум не е умишлен от учителката си, макар че след обстановката с обидата получава двойка за периода. Проблемът бил, че приказва по-добре британски, в сравнение с български език.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР