Родители, лишени от възможността да виждат децата си заради развод,

...
Родители, лишени от възможността да виждат децата си заради развод,
Коментари Харесай

В Деня на таткото бащи излязоха на протест

Родители, лишени от опцията да виждат децата си поради бракоразвод, стачкуваха пред Народния спектакъл ”Иван Вазов ”. Те свириха на разнообразни принадлежности, а спонтанният концерт беше отдаден на днешния Ден на бащата и привет към институциите, които не си правят добре работата, изясни Карло Луканов от фондация " Бащи за отговорно родителство ".

Искаме да покажем работата на институциите нагледно, тъй като институциите не работят в унисон и се получава една същинска дисхармония. Съдът постановява решение. Тези, които би трябвало да наблюдават за осъществяването, не си правят работата – нито прокуратурата, нито правосъдните реализатори, социалните… Така се получава един разнобой, от който страдат децата, които не могат да виждат единия си родител.

Адвокат Пламен Борисов е нагазил надълбоко в казуса. Той има две деца, на 10 и на 12 години, и съдът е разпоредил, че може да ги вижда два уикенда месечно и половината от ваканциите.

Споделеното родителство е решението на проблемите на децата, тъй че бащите им също да участват в живота им, тъй като всичко друго е в ущърб на децата. За благополучие моята някогашна брачна половинка е българка и корените на децата са тук, в България. Мога да си показва какво е дете на разграничени родители от две разнообразни страни, две разнообразни култури, имам такива каузи, апропо по никакъв начин не е елементарно, разяснява юристът пред БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР