Родители, които държат образователният процес през новата учебна година да

...
Родители, които държат образователният процес през новата учебна година да
Коментари Харесай

В Европа само България се подготвя за неприсъствена учебна година

Родители, които държат просветителният развой през новата образователна година да се организира присъствено, стачкуваха през вчерашния ден под наслов „ Да запазим учебното заведение като средище за децата “.

Участниците считат, че отдалеченото образование лишава значима част от това, което дава присъственото. Знанията не са същите, децата не могат да построяват значими привички, по-малките остават несоциализирани.

„ Имаме разговор с министъра на образованието проф. Денков, само че не и с министъра на опазването на здравето доктор Кацаров “, акцентира пред Радио София Надежда Цекулова, която е измежду основателите на вчерашния митинг.

По думите ѝ решенията за метода на протичане на образователната година напълно са „ в ръцете “ на Министерството на здравеопазването и на Министерския съвет.

Международни организации, които се занимават с правата и благосъстоянието на децата еднопосочно показаха позициите си. Неслучайно в страни, където Covid пандемията беше доста публикувана (например Испания), ограниченията мяха доста строги, само че образователните занятия се организираха присъствено.

„ България е единствената страна в Европа, която се приготвя за неприсъствено започване на образователната година “, акцентира Цекулова.

С нея беседва Константин Лавсов.



Снимка: БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР