Роденият в Шотландия през 1966 г. британски шеф-готвач, собственик на

...
Коментари Харесай

Гордън Рамзи, шеф-готвач и водещ на телевизионни кулинарни шоута: Всичко е свързано

Роденият в Шотландия през 1966 година английски шеф-готвач, притежател на заведения за хранене и ефирен водещ на кулинарни надпревари Гордън Рамзи е спечелил общо седем звезди " Мишлен ", само че международната му популярност идва с предаванията " Кошмари в кухнята " и " Кухнята на пъкъла ". Характерният му недодялан фасон е добре прочут на публиката и постоянно заимствуван от съдии в сходни формати.

В настоящия си план " Гордън Рамзи: кулинарният откривател " (Uncharted) Рамзи поема на експедиция в търсене на нови усети и техники. Третият сезон на поредицата го води в Португалия, Хърватия, Мексико, Исландия и други точки по света, където благодарение на локални готвачи Рамзи се среща с разнообразни култури, артикули и предписания. В идния трети сезон ще го забележим да лови отровни гърмящи змии, да води стадо благодарение на хеликоптери и да се гмурка за мекотели в Хърватия.

Премиерният епизод на поредицата - Какво харесват хората най-вече в новото ви предаване " Гордън Рамзи: Кулинарният откривател "?
Харесват приключенията, само че сякаш най-вече правят оценка моята неприкритост. Не ми е в ДНК-то да разхубавявам обстоятелствата, тъй че в случай че нещо не е вкусно, не ме е боязън да го кажа (или в някои случаи напряко да го изплюя Тук би трябвало да се извиня на фотографа, който в Исландия се оказа на пътя на една върната хапка). В шоуто се изправяте против някои много съществени провокации. Кое беше най-страшното? И какво мисли фамилията ви за това, което вършиме?
За мен най-страшно беше брането на морски жълъди (вид членестоноги) в Португалия. Нямах никаква осигуровка - бях самичък измежду океана и рисковите скали. Колкото до фамилията ми - избирам да не им споделям, до момента в който не приключа с рисковите задания. Споделям само със сина ми Джак, само че той е член на Кралската военноморска флота (морски пехотинец), тъй че би трябвало да го догонвам някак си.
Източник: National Geographic/Justin Mandel
Кои са трите най-силни прекарвания за вас в този сезон и за какво?
Капитал - брой 34
Отново стартирам с брането на морски жълъди в Португалия - това е едно от най-опасните неща, които съм правил в Uncharted, а в това време морските жълъди са един от най-простите артикули, с които съм готвил. Воденето на говеда на пaша с хеликоптери в компанията на каубойки. И най-после - блатен футбол във Финландия. Обичам спорта, само че това прекарване ми взе душата.
Uncharted ме кара да правя оценка дребните производители, самородните локални съставки, както и невероятните ландшафти по света.
Кои са някои от най-изненадващите артикули, с които готвите този сезон?

За мен най-изненадващи бяха медените мравки в Мексико. Обикновено гледаме на мравките като нещо, от което желаеме да се отървем, само че в този случай, мравките излизаха от земята, с цел да произведат едни от най-забележителните усети, които в миналото съм опитвал. Също бих загатнал и дивите къпини във Финландия. Да открия тези изумителни плодове по време на разходката ми из блатата беше необикновено прекарване, тъй че трябваше да ги включа във финалното си готвене.
Източник: National Geographic/Justin Mandel
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР