Роботизираното куче предлага възможности за програмиране с отворен код, като

...
Роботизираното куче предлага възможности за програмиране с отворен код, като
Коментари Харесай

Sparky: първото в света ИИ куче робот с мускулно-скелетни крайници

Роботизираното куче предлага благоприятни условия за програмиране с отворен код, като е елементарно за потребителите да работят с него посредством дистанционно управление или приложение.

Теодора Александрова преди 6 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 15:36 | 25.03.2023

Нова кислородно-йонна батерия ще промени играта при съхранението на сила от възобновими източници

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Стартъп в Китай, наименуван Hengbot, показа Sparky – първото роботизирано куче в света, което има мускулно-скелетни крака.

Иновативният робот може да тича, да скача и да прави разнообразни номера като същинско куче, употребявайки модернизиран изкуствен интелект, споделя компанията.

Кучешкият робот Sparky има задачата да „ скрие границата сред технологията и живота посредством създаването на машини, които са гъвкави, пъргави и топли на досег “, споделя се в репортаж на Robotics & Automation News.

„ Със своите мускулно-скелетни крака и модернизиран изкуствен интелект, Sparky е същинска иновация, като той доста наподобява онлайн куче. Той може да тича, да скача и да извършва трикове ”.

Sparky върви доста по-добре от познатите роботизирани кучета, проектирани до момента, поради своя грациозен дизайн, който имитира външния тип на същинско животно.

Sparky – новото куче робот

Робокучето има вградена камера и микрофон, които му разрешава да комуникира с хората към него. То предлага опцията за програмиране с отворен код и е извънредно елементарно за потребителите да работят с него посредством дистанционно управление или приложение. Роботизираното куче Sparky може да се уголемява, като тялото му е направено напълно от метал. Животът на батерията устоя над 50 минути.

То „ скрива границата сред технологията и живота “

Целта на Hengbot е да направи роботи, които са бързи и пъргави, а в същото време и да са приятни на досег, като по този метод се отстранен всевъзможни граници сред технологията и живота.

Този проект е изпълнен посредством новаторското произведение Sparky, което разрешава на хората да имат домакински любим, без да се тормозят за грижи, разходки, храна и визити при ветеринар. Роботът дава отговор на команди, стартира диалози и доставя наслада на всеки, с който се срещне поради специфичната композиция от технология и развлечение, споделят още основателите му.

Роботизираното куче Sparky скоро ще бъде налично в Kickstarter – това значи, че напълно скоро потребителите ще могат да имат доста специфичен домакински любим.

Hengzhi Future Team, със седалище в китайската провинция Гуандун, създава невероятния дизайн на Sparky, написа в уеб страницата на Hengbot. Екипът има над 10 години опит в основаването на роботи.

Възможно ли е напълно скоро да виждаме по улиците разнообразни четириноги другари – стопаните да вървят на фамилен пикник с новия си роботизиран другар Sparky, който да играе с децата им и да си приказват за времето? Звучи необичайно. И невероятно. Технологичните компании обаче ни демонстрират точно противоположното.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР