Роберто Манчини подаде оставка като национален селекционер на Италия, обяви

...
Роберто Манчини подаде оставка като национален селекционер на Италия, обяви
Коментари Харесай

Скуадра адзура остана без треньор

Роберто Манчини подаде оставка като народен селекционер на Италия, разгласи футболната федерация на страната. Решението на селекционера на Скуадра адзура е изненадващо и очевидно в централата също не са били готови за сходен процес на събитията.

" Имайки поради значимите и близки задължения в квалификациите за Евро 2024... Федерацията ще разгласи името на новия народен селекционер в идващите няколко дни “, се споделя в изказване на уеб страницата им.

Манчини пое националния отбор на Италия по футбол през 2018-а година, когато беше първото пропуснато от двете следващи Световни шампионати. През 2021-а година той изведе Адзурите до европейската купа, само че се провали в класирането на Мондиал 2022 в Катар.

Също по този начин желаеме да уточним, че оставката на Манчини е призната.

Тя беше подадена през вчерашния ден след обяд. Една забележителна страница в историята на тима се затваря, откакто беше отворена през май 2018-а и приключи с финалите в Лигата на нациите през 2023 година Между това, успеха на Евро 2020, успех, реализиран от тим, в който всички човеци съумяха да се оформят тим, е нещото, което стои най-високо ", се споделя още в мнението на FIGC.

Развитието на събитията по този метод несъмнено е потрес, защото единствено преди няколко дни ръководителите му дадоха още една служба – координатор на всички национални тимове.

Позицията беше основана с концепцията той да има повече власт и да взима решения за образуването на гениите и на мощни национални тимове при подрастващите. Няма за момента информация каква е повода за оставката, само че в доста страници в обществените мрежи написа, че е получил оферта от Саудитска Арабия.

58-годишният някогашен футболист на Сампдория напуща с връх от следващи мачове без загула. Освен това той си потегля от поста след 39 победи, 13 равенства и девет провали, в които Италия означи 130 гола и позволи 49.

Актуалният контракт на експерта беше до юни 2026-а година или още съвсем три години.

За него последните месеци бяха доста сложни в персонален проект, губейки както сътрудника си от времената на футболист Италия Джанлука Виали, по този начин и положителния си другар Синиша Михайлович поради смъртоносни болести.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР