Роберто Баутиста Агут продължава да се представя на едно доста

...
Роберто Баутиста Агут продължава да се представя на едно доста
Коментари Харесай

Баутиста Агут: Семейството е в основата на моите успехи

Роберто Баутиста Агут продължава да се показва на едно много устойчиво равнище. Испанецът записа някои впечатляващи победи от началото на годината, а когато има ден, Роберто е кадърен да се мери с най-големите в международния тенис.

Полуфиналът в Маями и край в Доха са единствено част от достиженията на международния номер 11 през 2021 година, само че ветеранът в този момент реши да приказва по чисто човешки тематики, като остави тениса на назад във времето.

Опитният тенисист загуби своята майка през 2018 година, а година по-късно бащата на Роберто също напусна този свят. Все отново, предишният септември, някогашният номер 9 стана татко на момченце, а това щастливо събитие той дефинира за най-прекрасния миг в живота си.

"За страдание, в никакъв случай не ми е било елементарно. Да загубиш майка си и татко си в 2 следващи години в действителност е съсипващо. Само някой, който е претърпял нещо сходно, може същински да ме разбере и оцени стойностните неща в живота. Истината е, че колкото по-възрастни ставаха моите родители, аз толкоз повече оценявах наличието им. Семейството е най-важното в живота, и нито една победа на корта няма никакво значение, в случай че не можеш да споделиш насладата си с някого. Откакто станах баща през предходната година, израснах още повече като персона и човек ", разяснява той.

Научил съм се в никакъв случай да не се отхвърлям и да се боря с компликациите, по този начин се развиваш и израстваш душевен и духовно. Щастлив съм, че Ана и моят наследник пътуват с мен постоянно по шампионатите и това несъмнено много ми оказва помощ. Когато те са до мен, се усещам още по-силен и убеден, подготвен за тежки борби и сложни мачове. Ценя фамилията си най-вече от всичко на този свят, и постоянно ще бъде по този начин “, приключи Баутиста Агут.

Днес той стартира своето присъединяване на конкуренцията от ATP 500 в Барселона, като първият му противник е неговият съотечественик Пабло Андухар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР