Рисковият капиталист Дейвид Магерман е последният голям донор на Университета

...
Рисковият капиталист Дейвид Магерман е последният голям донор на Университета
Коментари Харесай

„Дълбоко засрамен.“ Друг голям поддръжник на UPenn спира даренията и призовава други евреи да направят същото

Рисковият капиталист Дейвид Магерман е последният огромен донор на Университета на Пенсилвания, който прекъсва финансовата поддръжка за учебното заведение Ivy League и приканва всички „ уважаващи себе си “ евреи да създадат същото.

Реакцията на донорите беше провокирана от палестински книжовен фестивал, който се организира в кампуса предишния месец, преди терористичните офанзиви на Хамас против Израел. Лидерите на UPenn признаха доста преди началото на Литературния фестивал Палестина написа, че събитието ще включва лектори с история на правене на антисемитски забележки.

Магерман, ученик на UPenn, прочут с построяването на логаритми за търговия в колоса за хедж фондове Renaissance Technologies, разгласява във вторник писмо, изпратено до водачите на UPenn, в което той оспори решението на президента на UPenn Лиз Магил да организира фестивала и нейния първичен отговор на терористичните офанзиви на Израел.п

„ Дълбоко се срамя от връзката си с Университета на Пенсилвания. Отказвам да даря още един $ на Пен “, написа Магмеран в писмото до Магил и Скот Бок, ръководител на настоятелството на учебното заведение.

Магерман, който е съосновател на начален фонд за рисков капитал, който влага в изкуствен интелект и машинно образование, разказва себе си като „ главен донор “ на UPenn, както и евреин, който съблюдава Тората.

„ Евреите са изиграли изключителна роля в историята и наследството на Университета на Пенсилвания. И евреите са се облагодетелствали от своята принадлежност към Пен “, написа Магерман. „ Но без значение от икономическата и обществена стойност на тапия от Пен или Уортън, няма място за себеуважаващи се евреи в институция, която поддържа злото. “

Рисковият капиталист Дейвид Магерман е последният главен донор на Университета на Пенсилвания, който приключи финансовата поддръжка за учебното заведение Ivy League. class= Рисковият капиталист Дейвид Магерман е последният огромен донор на Университета на Пенсилвания, който приключва финансовата поддръжка за учебното заведение Ivy League. От LinkedIn

Магерман се причислява към милиардера с частен капитал Марк Роуън, някогашния дипломат на Съединени американски щати Джон Хънтсман и други високопоставени донори на UPenn, обещаващи да затворят чековите си книжки в символ на митинг. Милиардерът Роналд Лаудър, различен мощен финансов покровител на учебното заведение, заплашва да направи същото, в случай че не се направи повече за битка с антисемитизма.

Организаторите на фестивала Palestine Writes отхвърлиха да приема антисемитизъм, съгласно студентския вестник на UPenn The Daily Pennsylvanian.

Сюзън Абулхава, изпълнителен шеф на Палестинския книжовен фестивал, сподели пред CNN, че фестивалът има за цел да отпразнува палестинската просвета и литература и да приказва за „ нашето усложнение “ и „ съпротивата “.

Магерман сподели, че не приканва Магил да подаде оставка, тъй като това би било „ изцяло несъответстващо “, потвърждавайки, че моралната основа на UPenn би трябвало да бъде изцяло възобновена „ през цялото време “.

„ Ти ми сподели кой си. Единствената ми останала вяра е всички уважаващи себе си евреи и всички морални жители на света да се разграничат от Пен “, написа Магерман.

В отговор UPenn препрати CNN към изказване, оповестено от Magill във вторник, в което се акцентира, че учебното заведение има „ морална отговорност да се бори с антисемитизма и да образова нашата общественост да разпознава и отхвърля омразата във всичките й форми “.

„ Възпитаниците са значими членове на общността на Пен “, сподели Магил. „ Чувам техния яд, болежка и отчаяние и подхващам дейности, с цел да изясня, че аз и Пен стоим изрично против терористичните офанзиви на Хамас в Израел и против антисемитизма. “

UPenn също по този начин показа писмо, оповестено предишния месец в The Daily Pennsylvanian, написано от десетки членове на еврейската общественост на учебното заведение, изразяващо „ възторг “ за Литературния фестивал „ Палестина написа “.

„ Очакваме с неспокойствие да отпразнуваме това извънредно събиране на нашите палестински съученици, студенти, сътрудници и съседи “, се споделя в писмото от 22 септември.

Освен изразяването на поддръжка за палестинския книжовен фестивал, членовете на еврейската общественост остро подлагаха на критика изказването на Magill от 12 септември, осъждащо антисемитизма като пораждащ „ страхове за сигурността на учениците “ и евентуално задушаващо свободното изложение.

„ Използвайки това честване на палестинските литературни обичаи като мотив за наказание на антисемитизма “, пишат те, „ вашето изказване в допълнение маргинализира палестинския опит в кампуса, като в същото време поддържа опитите да се свърже палестинското избавление с антисемитизма. “

Връщането напред и обратно към събитие, което се случи предишния месец, доста преди терористичните офанзиви на Хамас против Израел, акцентира натиска върху университетските водачи да балансират проблемите на свободата на словото с битката с речта на омразата като цяло и антисемитизма в частност.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР