Рисковано е да се внася бюджет сега. Много правилно е

...
Рисковано е да се внася бюджет сега. Много правилно е
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Рисковано е да се внася бюджет сега

Рисковано е да се внася бюджет в този момент. Много вярно е да имаме Закон за удължение за настоящия бюджет. Това съобщи Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет, длъжностен министър на стопанската система и промишлеността, в ефира на Nova News.

„ Доколкото аз проследявам, мисля, че има доближаване сред париите, приказват си повече. Надявам се всички да схванат сериозността на обстановката, рецесиите към нас. Важно е да имаме постоянно държавно управление, а оттова и бюджет с политиките, които постоянното държавно управление ще извършва, само че за това би трябвало болшинство в Народното събрание ”, разяснява той.

По мотив днешните митинги на синдикатите, той съобщи: „ Работата на синдикатите е да желаят повече за членовете им, разбирам го. Този ледник на митинга, в случай че в този момент е празен, значи преди 20 години въобще не го е имало. Последните години бяха много положителни от макорикономическа позиция, приходите се повишаваха по-бързо от инфлацията. Сега сме застигнати от много рецесии. Разбирам ги, само че всички би трябвало да се съобразим с действителностите. ”

На въпрос за това какво помпа инфлацията, министърът съобщи: „ Прогнозите са за намаляване на растежа, който имаме. В началото бяха отговорни енергийните източници. Всички чакат, че има далавера и презастраховане. Но КЗП непрекъснато прави инспекции и анализите сочат, че няма сериозна далавера. ”

„ Несигурността е главен фактор сега. От всичките ми срещи с компании, всички споделят, че е значимо да има прогнозируемост. Поздравявам Народното събрание за помощите за електричество до края на 2023 година и приканвам да включат и помощите за газ ”, сподели още Стоянов.

Той разяснява и упреците към себе си от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: „ Тя постоянно ме кара да се усмихвам. Някой от екипа ѝ я подвежда. Личният ѝ пиар е назначен в „ Ел Би ” на двойно по-голяма от междинната заплата в сдружението. Не съм я махнал до момента. Възнагражденията на шефовете са в закон – нито тя, нито никой министър не ги взема решение. ”

„ Санкционираните компании нямат лицензии от Русия. Всички те не работят с Русия, след 2014 година предприехме ограничения за това след анексирането на Крим. Притеснително е, само че не е инцидентно - военно-промишления комплекс ни е много сериозен ”, сподели още той.

„ Ако ние си свършим работата, тази зима може да е капиталово лято за нас. Западните компании желаят да са по-близо от вкъщи, прибират се от Китай. Работим в няколко насоки – смяна на Закона за поощряване на вложенията, индустриални зони, подготвени да посрещат вложителите, желаеме да има и халета, които да употребяват. Немските и американските компании са най-активни, само че и от останалите страни от Западна Европа има сериозен интерес. Ние обаче би трябвало да можем да реагираме бързо, тъй като те желаят незабавно решения, да местят машините си и да стартират да създават ”, счита още Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР