Рискът от сериозен конфликт между великите сили се е увеличил,

...
Рискът от сериозен конфликт между великите сили се е увеличил,
Коментари Харесай

Ръководителят на Комитета на началник щабовете на ВС на САЩ Марк Мили заяви, че рискът от конфликт между световните сили нараства

Рискът от сериозен спор сред великите сили се е нараснал, сподели военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на шеф щабовете (JSC) на въоръжените сили на Съединени американски щати.

Като част от речта си пред възпитаниците на Военната академия Уест Пойнт той означи, че в този момент Съединени американски щати са изправени пред две международни сили – Русия и Китай.

„ Всяка от тези страни има забележителен боен капацитет и е решена да промени сегашния ред, учреден на разпоредбите “, сподели той, представен от ТАСС.

По думите на американския пълководец светът става все по-нестабилен.

„ Светът... има капацитет за сериозен интернационален спор сред великите сили. Този капацитет пораства, а не понижава “, сподели Мили.

По-рано някогашният общоприет секретар на НАТО Хавиер Солано и някогашният министър-председател на Швеция Карл Билд в публикация за The Washington Post предизвестиха за рисковете от „ нова пагубна война “ заради позицията на американските управляващи по отношение на възобновяването на нуклеарната договорка с Иран.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР