Риши Сунак ще бъде новият премиер на Великобритания. 42-годишният бивш

...
Риши Сунак ще бъде новият премиер на Великобритания. 42-годишният бивш
Коментари Харесай

Новият премиер на Великобритания: Може ли Риши Сунак да бъде сменен?


Риши Сунак ще бъде новият министър председател на Англия. 42-годишният някогашен министър на финансите ще стане третият министър-председател на Англия за по-малко от два месеца. Това стана ясно през вчерашния ден, откакто той остана единственият в конкуренцията.

Според ръководителя на Българския център за обществена интеграция и просвета Нишан Джингозян този избор надали би могъл да се промени в случай че не настъпят някакви изключителни условия.

" Например опозиционните партии да съумеят да убедят обществеността, че са нужни предварителни избори. Фактът, че бе определен за водач на Консервативната партия, е сладкодумен самичък по себе си. Има голяма поддръжка в границите на Консервативната партия, само че това е един от упреците, които той получава във Англия. Всъщност нямаше допитване до обществеността във Англия избори не бяха извършени. Това е избор, който се организира доста стеснен в доста стеснен кръг измежду членовете на Консервативната партия, тъй че вероятността още веднъж да се провокират избори във Англия е в действителност много огромна “, разяснява Джингозян.

По думите му някои специалисти предсказват и 4 промяна на премиера на Острова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР