Ripple, компания за разплащания, обяви придобиването на Metaco, базиран в

...
Ripple, компания за разплащания, обяви придобиването на Metaco, базиран в
Коментари Харесай

Ripple плаща $250 милиона за придобиването на попечителска компания

Ripple, компания за разплащания, разгласи придобиването на Metaco, основан в Швейцария оператор в бранша на попечителските услуги за цифрови активи, за солидна сума.

Според неотдавнашното прессъобщение на Ripple Labs цената на покупката е $250 милиона. Този ход е в отговор на изследване, което демонстрира, че институционалните вложители възнамеряват да интегрират необятно услугите за настойничество на криптовалути в своите бизнес модели през идващите три години.

Очаква се интеграцията на двете компании да бъде от взаимна изгода. Ripple акцентира смисъла на попечителството като значителен съставен елемент на инфраструктурата на корпоративните крипто услуги.

Неотдавнашно изследване на Ripple разкри, че множеството световни финансови водачи във финансовите институции и предприятията имат намерение да одобряват решения за крипто настойничество в активността си през идващите три години, най-вече посредством снабдители от трети страни.

Ripple акцентира, че услугите на Metaco, в това число технологията за токенизация, ще разрешат на влиятелните клиенти на Ripple да попечителстват, емитират и уреждат разнообразни типове токенизирани активи.

Освен това Metaco ще се възползва от достъпа си до голямата потребителска база на Ripple, което се чака да форсира доста траекторията на растежа ѝ.

Брад Гарлингхаус, основен изпълнителен шеф на Ripple, изрази ентусиазма си от придобиването, като посочи водачеството на Metaco в институционалното настойничество на цифрови активи и нейния извънреден управителен екип.

Той съобщи, че Ripple, със своята мощна финансова позиция, ще употребява това преимущество, с цел да продължи да се концентрира върху основни аспекти на крипто инфраструктурата. Добавянето на Metaco към продуктовия пакет на Ripple се смята за забележителен стадий в разширението на световното наличие на компанията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР