РИОСВ и Община Пловдив Пловдив дадоха старт на кампанията за

...
РИОСВ и Община Пловдив Пловдив дадоха старт на кампанията за
Коментари Харесай

РИОСВ и община Пловдив дадоха старт на Световния ден на Земята

РИОСВ и Община Пловдив Пловдив дадоха старт на акцията за Световния ден на Земята – 22 април, със засаждане на дръвчета в детска ясла " Приказка “ в регион " Тракия “. Малчуганите от три групи на детското заведение благодарение на специалисти от екоинспекцията и общинската администрация засадиха три чинара. Те описаха на децата по какъв начин да пазят своя дом – природата и къде да изхвърлят отпадъците. Специално за празника на Земята възпитаниците на яслата се включиха интензивно в засаждането на дърветата и дадоха обещание да се грижат за тях.

Чинарите са подарък от община Пловдив и са предоставени от Оперативна програма " Градини и паркове “. Детската ясла получи цветя за посаждане, както и тор от " Екоколект “ АД. Малчуганите събраха няколко чувала с пластмасови боклуци и ги предадоха за преработване. В засаждането и почистването те помагаха на чиновниците на Регионална инспекция за опазване на околната среда Десислава Георгиева и Антония Данаилова и Иванка Копаранска от дирекция " Екология и ръководство на отпадъците “ в община Пловдив.

Учениците от ОУ " Алеко Константинов “ още веднъж се включват в екологичните акции на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. Децата ще създават макети и рисунки от рециклируеми материали. Кампанията на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив за седмицата на Земята продължава. Утре в учебно заведение " Константин Величков “ в регион " Южен “ и в Дома за деца " Мария Луиза “ ще бъдат засадени шубраци и цветя. Инициативите, отдадени на Световния ден на Земята тази година минават под мотото " Свят без замърсяване с пластмаси “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР