Римският гранд Лацио победи с 2:0 Аталанта и измести бергамаските

...
Римският гранд Лацио победи с 2:0 Аталанта и измести бергамаските
Коментари Харесай

Лацио препарира Аталанта насред Бергамо и се качи в топ 3

Римският гранд Лацио победи с 2:0 Аталанта и измести бергамаските от третата позиция, събирайки 24 точки, колкото има и тимът от Бергамо. По този метод столичният отбор нанесе първа загуба на „ нерадзурите “ през сезона.

В герои за „ бианкочелестите “ се трансфораха Матиа Дзакани и Фелипе Андерсон, които осъществиха по едно попадение в двете полувремена. По-впечатляващото за триумфа на момчетата на Марицио Сари е, че той идва без голмайстора на отбора Чиро Имобиле, който е навън до януари.

Срещата на „ Атлети Адзури д`Италия “ стартира много нервно, като Джан Пиеро Гасперини имаше искания още от първите минути към основния арбитър Абисо. След тъкмо 10 минути игра опитният срециалист имаше още защо да се ядосва – Лацио поведе. Дзкани излезе самичък против Спортиело и невъзмутимо прати топката в мрежата на италианския вратар.

Бергамаските можеха да изравнят в 24-ата минута, когато Хатебур засече центриране на Сопи. Ударът на нидерландеца обаче мина над напречната греда.

В последната минута на първата част Милинкович-Савич пусна приказен пас към Весино, само че уругваецът от страхотна позиция стреля доста анемично и не съумя да разпечата вратата на Аталанта за повторно.

Едва седем минути след началото на второто полувреме „ бианкочелестите “ дръпнаха в резултата с втори гол. Фелипе Андерсон заби топката в долния ляв ъгъл от границата на наказателното поле. Главният арбитър Росарио Абисо бе привикан на ВАР и гледа дълго обстановката към попадението на бразилеца, само че в последна сметка го удостовери.

Няколко минути след прегледа Дзакани затрудни оптимално Спортиело с изстрел отдалеко с по-слабия си ляв крайник. 120 секунди по-късно „ нерадзурите “ имаха искания за дузпа, само че макар претенциите им, Абисо не отсъди такава.

Гасперини опита да промени хода на събитията, вкарвайки в игра Едерсон, Йоаким Мееле и Дуван Сапата, само че до края на дуела до гол не се стигна, а вместо това Луис Муриел бе изпъден и по този метод „ орлите “ си потеглиха повече от щастливи от Бергамо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР